Συχνά μπορεί να αισθάνεστε περιορισμένοι όταν γυμνάζεστε στο σπίτι, ειδικά αν δεν έχετε εξοπλισμό, καθώς επικρατεί η άποψη ότι δεν μπορούμε πραγματικά να γυμναστούμε χωρίς τα απαραίτητα μέσα. Όμως, όχι μόνο υπάρχουν πολλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας το σωματικό σας βάρος, αλλά υπάρχουν ακόμη και μερικά οικιακά αντικείμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε ποικιλία στο ασκησιολόγιο για την προπόνηση στο σπίτι. Και ένα από αυτά είναι μια απλή πετσέτα ή δυο κομμάτια από ένα πανί που δεν χρειάζεστε.

Χρησιμοποιώντας μια πετσέτα μπορείτε να μειώσετε την πρόσφυση και να κάνετε αύξησετε τη δυσκολία κάποιων ασκήσεων που γίνονται με το βάρος του σώματος. Ακολουθούν  τέσσερις ασκήσεις για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στο σπίτι από τον personal trainer κ. Γιάννη Μπούλια.

Προβολές προς τα πίσω – 20 επαναλήψεις σε κάθε πόδι

Πλαϊνές προβολές  – 20 επαναλήψεις σε κάθε πόδι

Από θέση σανίδα ανοίγετε και κλείνετε τα πόδια – 20 επαναλήψεις

Κάνετε κάμψη και άρση του κορμού ψηλά – 20 επαναλήψεις

Παρακάτω ακολουθεί ολόκληρο το πρόγραμμα των ασκήσεων:

Ο Γιάννης Μπούλιας είναι personal trainer με εμπειρία στην εκγύμναση αθλητών ομαδικών, αλλά και ατομικών αθλημάτων. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών και έχει ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δέκα χρόνια ως ομαδάρχης σε αθλητικά καμπ,ως προπονητής σε αθλητικές ομάδες μικρών ηλικιών, αλλά και ως γυμναστής σε σχολεία και εκπαιδευτήρια προσχολικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το 2014 ξεκίνησε να εργάζεται στο στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης με χρήση σωματικού βάρους, προγράμματα pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από τον ίδιο ή τους συνεργάτες του.