Συνοπτικά, η εργασία φέρει τον τίτλο «Προσέγγιση της Αγιουρβέδα και της Γιόγκα για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας για τον COVID-19» και υπογράφεται από πανεπιστημιακούς ερευνητές και αναγνωρισμένους καθηγητές της Ινδίας.

Η Αγιουρβέδα επικεντρώνεται στην ανταπόκριση του ξενιστή και περιλαμβάνει φυτικά παρασκευάσματα, καθώς και μέτρα για έναν υγιεινό τρόπο ζωής για την καλύτερη αντιμετώπιση διαφόρων ειδών στρες. Αυτή η έννοια της διέγερσης της ανοσολογικής λειτουργίας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Αγιουρβέδα.

Στη μελέτη αναφέρεται επίσης ότι η χρήση απλών μέσων μπορεί να προφυλάξει από την εισβολή του ιού στο σώμα και στους πνεύμονες, όπως είναι η κατανάλωση ζεστού νερού, ζεστού φαγητού και ροφημάτων από βότανα, γαργάρες με φαρμακευτικό νερό και εισπνοή ατμού. Η συστηματική προφύλαξη επικεντρώνεται στη συνολική υγεία και περιλαμβάνει παράγοντες όπως η διατροφή, ο ύπνος, η χαλάρωση και η γιόγκα. Ο συνδυασμός αυτών των μέσων φέρεται ότι δυναμώνει το ανοσοποιητικό και μπορεί να αποτρέψει τη μόλυνση.
Η σχετική εκτενής αναφορά δημοσιεύεται στο JACM (The Journal of Alternative and Complementary Medicine) και μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.