Να κάτι που μπορείτε να κάνετε για να ξαναβρείτε την ηρεμία σας και να χαλαρώσετε όταν νιώθετε πιεσμένοι από άγχος: ρίξτε με τα δυο σας χέρια κρύο νερό στο πρόσωπό σας. Φροντίστε να το έχετε αφήσει προηγουμένως να τρέξει για 30 δευτερόλεπτα, ώστε να κρυώσει για τα καλά. Ρίξτε πέντε φορές κρύο νερό στο πρόσωπό σας, θα νιώσετε αμέσως καλύτερα

Δεν είναι κάτι που συμβαίνει στο μυαλό σας, δεν πρόκειται για ένα ψυχολογικό φαινόμενο πλασέμπο. Με αυτή την κίνηση, ενεργοποιείτε με ήπιο τρόπο το πνευμονογαστρικό νεύρο. Η διέγερση του νεύρου αυτού δημιουργεί μια αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας. Μειώνει τον καρδιακό σφυγμό και συμβάλλει στην πέψη. Επίσης, ενεργοποιεί την έκκριση σεροτονίνης, η οποία μας προσφέρει άμεσα μια αίσθηση χαράς.

Το κρύο νερό στο πρόσωπο προκαλεί απελευθέρωση ορμονών ευεξίας. Μπορείτε να το κάνετε όποια στιγμή της ημέρας το έχετε ανάγκη. Σε όσους δεν αντέχουν το παγωμένο ντους, προτείνω, τελειώνοντας το μπάνιο τους, να ρίξουν σταδιακά τη θερμοκρασία του νερού και να το στρέψουν στο πρόσωπό τους. Το κρύο νερό κρύβει εκπληκτικές ιδιότητες για την ομορφιά του προσώπου, αλλά και για το ηθικό.

Το κρύο νερό σφίγγει τους πόρους του δέρματος, βελτιώνει την κυκλοφορία και μειώνει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Είναι ευεργετικό για τη διάθεση, καθώς βοηθάει στην έκκριση μικρών δόσεων ενδορφίνης, που είναι η ορμόνη της χαράς. Έτσι θα ξεκινήσετε τη μέρα σας με τρομερή ενέργεια και ζωντάνια.

Αν δεν αντέχετε το κρύο νερό στο πρόσωπό σας τοποθετήσετε του για δύο λεπτά ένα βρεγμένο ύφασμα. Ξαπλώστε και κλείστε τα μάτια. Πάρτε βαθιές ανάσες. Θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα.

Πηγή: Υγεία: Τα μυστικά της καλής ζωής, Δρ. Φρεντερίκ Σαλντμάν – Εκδόσεις Πατάκη