Η άσκηση ενισχύει την καρδιά και βελτιώνει την κυκλοφορία της. Η αυξημένη ροή αίματος αυξάνει τα επίπεδα οξυγόνου στο σώμα, κάτι που βοηθά στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων όπως υψηλή χοληστερόλη, στεφανιαία νόσος και καρδιακή εμβολή. Η τακτική άσκηση μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα τριγλυκεριδίων, αλλά και τους κινδύνους καρδιακής και πνευμονικής νόσου, διαβήτη, παχυσαρκίας, καρκίνου, άνοιας,  Alzheimer, Parkinson. Και η εποχή που ζούμε είναι ίσως η πιο θετική και ενθαρρυντική  απέναντι στην άσκηση -τα τελευταία 50 χρόνια τουλάχιστον.
Στις προηγούμενες δεκαετίες η άσκηση είχε συνδεθεί με την εικόνα μας και με τις αθλητικές επιδόσεις συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού, συνήθως επαγγελματίες αθλητές. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να εντάξουν την άσκηση στην καθημερινότητά τους, για περίπου 30 λεπτά την ημέρα με σκοπό να βελτιώσουν την υγεία τους.

Διαρκώς, νέες κοινότητες δημιουργούνται γύρω από την άσκηση μέσα από διάφορα events. Ποδηλάτες και δρομείς συναντιούνται τακτικά, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι βάζουν τα αθλητικά τους παπούτσια και βγαίνουν για τρέξιμο στη φύση πριν ή μετά τη δουλειά, η γιόγκα και οι πιλάτες έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας γυναικών και ανδρών, ενώ νέα trends εμφανίζονται κάθε χρόνο, για περισσότερη εξατομίκευση, όπως φέτος η hybrid yoga. Για τη νέα δεκαετία που ξεκινά, η εξατομίκευση αποτελεί τη λέξη κλειδί στην άσκηση και τις τάσεις γύρω από αυτήν. Ενώ τα οφέλη της άσκησης είναι κοινά για κάθε οργανισμό, ωστόσο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει το δικαίωμα να απαιτεί ένα πρόγραμμα που σέβεται και αναγνωρίζει τις επιθυμίες του.

Όλα τα οφέλη της άσκησης σε μια ματιά
Η άσκηση μας κάνει να νιώθουμε άμεσα καλύτερα, καθώς προκαλεί αίσθημα ευεξίας που διαρκεί και ανεβάζει τη διάθεση, σχεδόν άμεσα.  Όμως δεν προσφέρει μόνο πρόσκαιρα καλά αποτελέσματα, για την ψυχή και το σώμα, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και ως μία μορφή πρόληψης για όλα τα όργανα του σώματος.
Στον εγκέφαλο διεγείρει τις χημικές ουσίες που βελτιώνουν τη διάθεσή σας και τα μέρη του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για τη μνήμη και τη μάθηση. Μας κάνει να νιώθουμε καλά επειδή απελευθερώνει χημικές ουσίες όπως οι ενδορφίνες και η σεροτονίνη που βελτιώνουν τη διάθεση, αλλά αυξάνει και το μέγεθος του ιππόκαμπου, το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τη μνήμη. Αυξάνει επίσης τις συνδέσεις μεταξύ των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο. Αυτό βελτιώνει τη μνήμη και βοηθά στην προστασία του εγκεφάλου από τραυματισμούς και ασθένειες.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην κοινωνικοποίηση, να μειώσει τα συναισθήματα της μοναξιάς και να μας φέρει σε επαφή με άλλους ανθρώπους.
Η άσκηση βοηθά τους ανθρώπους να ανακάμψουν από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και πολλές άλλες ασθένειες και καταστάσεις. Βοηθά επίσης να χάσουμε βάρος, εφόσον το επιθυμούμε, το οποίο είναι καλό για την υγεία συνολικά ενώ ταυτόχρονα ωφελεί την αυτοεκτίμηση και ανεβάζει την αυτοπεποίθηση.
Μειώνει το στρες και τα συμπτώματά του, την κατάθλιψη και το άγχος. Μας βοηθάει επίσης να βελτιώσουμε τον ύπνο μας, ο οποίος είναι σημαντικός με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ως γνωστόν.

Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε άλλα τόσα, ο κατάλογος είναι μακρύς με τις ωφέλειες της άσκησης για τη συνολική υγεία.

Μάθετε περισσότερα για το πώς θα αλλάξετε από σήμερα τη ζωή σας και θα βάλετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας.

INTERAMERICAN & ALTERLIFE: η φιλοσοφία της εξατομίκευσης
Με αυτό το σκεπτικό η INTERAMERICAN έχει δημιουργήσει μια μοναδική προσφορά για τους ασφαλισμένους της. Έτσι, σε κάθε πρόγραμμα ασφάλισης στο σύστημα υγείας «bewell» ή άλλο παλαιότερο πρόγραμμα υγείας της INTERAMERICAN οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα να επωφελούνται με μηνιαία ή τριμηνιαία συνδρομή στα γυμναστήρια Alterlife με έκπτωση -30%, απολαμβάνοντας συνδρομή από 20 ως 80 ευρώ το τρίμηνο, ανάλογα με τις υπηρεσίες Alterlife που τελικά επιλέγουν. Κάθε μέλος στα Alterlife δεν παίρνει μία πακετοποιημένη λύση, κοινή για όλους, αλλά εκφράζει τις επιθυμίες ως προς τους στόχους του και κατόπιν εμπιστεύεται τον trainer να του σχεδιάσει το πρόγραμμα που θα την/ τον οδηγήσει στην επιτυχία. Στα συγκεκριμένα γυμναστήρια μπορεί κάποιος να ξεκινήσει από μια αξιολόγηση φυσικής κατάστασης -διαδικασία που εγκρίνεται από το Πανεπιστήμιο Πειραιά- και να επιλέξει τις επιθυμητές υπηρεσίες μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα γκάμα επιλογών. Ενδεικτικά:

– Trust the trainer – Motivation + Ανάλυση Σύστασης Σώματος : με ένα απλό σύστημα, θα γνωρίσετε το σώμα σας και τις ανάγκες σας σε γυμναστική.

– Mind the food: μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε ορθά για τη διατροφή. Ανεβάζουμε στη συνείδησή μας τη σημασία της πρόσληψης των σωστών θρεπτικών και όχι μόνο συστατικών που το σώμα έχει πραγματικά ανάγκη για να λειτουργεί αρμονικά στην διαδικασία εκπλήρωσης των fitness στόχων.

– Love your body: Pilates και μυοπεριτονιακή απελευθέρωση. Pilates cadillac, pilates tower και pilates reformer. Σε 10 μαθήματα νιώθεις τη διαφορά. Σε 20 τη βλέπουν οι άλλοι. Σε 30 έχεις καινούργιο σώμα.

– Empower yourself:  60 λεπτά υψηλής έντασης μεταβολικές προπονήσεις με δυνατή μουσική και απίστευτη ενέργεια. Cross Cage, functional training, cross training, ιμάντες, kettlebell, bosu και όλες οι τελευταίες τάσεις στο παγκόσμιο fitness.

– Total make over: Η ιδανική μίξη – αναλογία ενδυνάμωσης και καρδιοαναπνευστικής προπόνησης. 30 λεπτά καύση λίπους και κυτταρίτιδας με την επαναστατική μέθοδο Airpressure Bodyforming και τα μοναδικά Slim Belly – Slim Legs + 30 λεπτά στοχευμένη και εντατική προπόνηση ενδυνάμωσης, σύσφιξης και γράμμωσης σε μικρές ομάδες των 3 – 4 ατόμων

– Turn me on: 20 λεπτά ολοκληρωμένης, ασύρματης προπόνησης ηλεκτρομυοδιέγερσης, για θεαματική μεταμόρφωση του σώματος χωρίς καλώδια και περιορισμούς.

Μπορείτε πάντα να μιλήσετε με έναν συνεργάτη της INTERAMERICAN για περισσότερες πληροφορίες συμπληρώνοντας απλώς τη φόρμα!