Γράφει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ότι για να γυμναστούν ή να χάσουν βάρος πρέπει απαραιτήτως να πάνε γυμναστήριο ή να κάνουν έντονο cardio. Σας έχουμε καλά νέα!

Εάν δεν είστε έτοιμοι να γραφτείτε σε γυμναστήριο ή απλά δεν μπορείτε να το αντέξετε, το σπίτι σας είναι μια πολύ καλή λύση.

Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη τρόποι για να χάσετε βάρος και να χτίσετε μυς στην άνεση του σπιτιού σας. Αν οι προπονήσεις στο σπίτι εκτελούνται σωστά και με συνέπεια μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικές με τις ασκήσεις σε ένα γυμναστήριο.

Το σκεπτικό είναι απλό, το «χτίσιμο» μυών μέσω της κατάρτισης δύναμης βοηθάει στην τόνωση του μεταβολισμού και στο κάψιμο του λίπους. Βλέποντας τα αποτελέσματα νωρίς καθώς θα νιώθετε και περισσότερο δυνατοί, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να τηρήσετε το πρόγραμμα μακροπρόθεσμα.

Φύγαμε λοιπόν! Το πρόγραμμα:

– 4 ασκήσεις – 30″ η κάθε μία

– 2 σετ των 30″ κάθε άσκηση

– 1′ ξεκούρασης μεταξύ κάθε διαφορετικής άσκησης

Άσκηση 1η – Κρατώντας μια μπάρα ή ένα σκουπόξυλο εναλλάξ προβολές για 30″ – συνολικά 2’30”

Άσκηση 2η – Από σταθερή προβολή σηκώνουμε και κατεβάζουμε τη μπάρα πίσω από τον αυχένα για 30″-  κάθε πόδι 2’30”

Άσκηση 3η – Squat και άρση στις μύτες των ποδιών για 30″ και με παράλληλο κορμό στο έδαφος μαζεύουμε τη μπάρα κάτω από το στήθος για 30″-  συνολικά 2’30”

Άσκηση 4η – Με τα δύο πόδια τεντωμένα κρατάμε τη μπάρα και σκύβουμε εμπρός χωρίς να λυγίζουμε τα γόνατα και επανέρχομαι σε όρθια θέση για 30″ – το κάθε πόδι 2’30”.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της άσκησης

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της. Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822