Πεινάτε μετά τη γυμναστική; Αυτό μπορεί να μην είναι πρόβλημα αν το βάρος σας είναι φυσιολογικό, αλλά αν προσπαθείτε να απαλλαγείτε από περιττά κιλά, οι θερμίδες που λαμβάνετε θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν αυτές τις οποίες κοπιάσατε να κάψετε με την άσκηση.

Για δεκαετίες, οι ερευνητές δοκίμασαν να βρουν αν η ένταση ή/και η διάρκεια της άσκησης θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στον περιορισμό της πείνας αμέσως και τις ώρες στο γυμναστήριο.

Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η γυμναστική τύπου HIIT, δηλαδή η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, θα μπορούσε να περιορίσει την όρεξη.

Δείτε εδώ ένα πρόγραμμα HIIT 

Άλλες έρευνες έχουν βρει πως οι προπονήσεις μεγαλύτερης διάρκειας, που φτάνουν έως και τα 90 λεπτά, είναι αποτελεσματικές για την καταπολέμηση της πείνας.

Επιπλέον, η αναθεώρηση μίας μελέτης έδειξε ότι όσο περισσότερο αθλείστε, τόσο περισσότερο λίπος καίτε. Το πρόβλημα λοιπόν έγκειται στο ότι πολλοί άνθρωποι δε μπορούν να πραγματοποιήσουν γυμναστική τόσο μεγάλης χρονικής διάρκειας τις περισσότερες μέρες.

Δοκιμάστε να γυμναστείτε σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και με διαφορετικές επιλογές διάρκειας για να δείτε ποια είναι η ιδανική για εσάς επιτυγχάνοντας τον περιορισμό της όρεξής σας. Ενδέχεται ακόμα να βρείτε πως η άσκηση με άδειο στομάχι δημιουργεί διαφορετική απόκριση του οργανισμού σας συγκριτικά με την άθληση μετά την κατανάλωση πρωινού.