Είναι γνωστή σε όλους μας πλέον η άσκηση «σανίδα» και τα οφέλη της. Ενδυνάμωση, ευλυγισία, ισορροπία και βελτίωση της στάσης του σώματος είναι τα αδιαμφισβήτητα οφέλη της άσκησης που όλοι πλέον γνωρίζουμε ως σανίδα. Ακολουθούν δυο παραλλαγές της σανίδας για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα

Άσκηση 1η

Οι σανίδες ενδυναμώνουν όλο το σώμα. Με τις πλαϊνές σανίδες εστιάζουμε στους λοξούς κοιλιακούς μας και με αυτή εδώ και στους προσαγωγούς μας.

Άσκηση 2η

Δυσκολεύουμε την άσκηση κάνοντάς την πάνω σε ένα reformer με αντίσταση και κίνηση…

Η Νικολέτα Παφλιώτη είναι φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτη του ΑΤΕΙ Πατρών, παράρτημα Αιγίου και εργάζεται στο Physiokinetics by Petroutsos στον Χολαργό.
H Νικολέτα αναγνωρίζοντας την υπεροχή της άσκησης και του κινητικού ελέγχου στα πρωτόκολλα αποκατάστασης, παράλληλα με τις σπουδές της εκπαιδεύτηκε στην αναγνωρισμένη σχολή Pilates με την καθηγήτρια Katia Vasilenko (την οποία εκπαίδευσε στο παρελθόν καθηγήτρια που δίδαξε ο ίδιος ο Joseph Pilates).
Μετέπειτα, κάνοντας διαρκώς σεμινάρια πάνω στη μεθοδολογία Pilates ανέπτυξε το “children Pilates”, μια πολλά υποσχόμενη μέθοδο που χαρίζει δυνατό κορμό, βέλτιστη νευρο-εξέλιξη και αυτοπεποίθηση στους μικρούς ήρωες του αύριο. Τέλος, θέλοντας να ολοκληρωθεί ως θεραπεύτρια η Νικολέτα παρακολουθεί το αναγνωρισμένο από την IFOMPT πρόγραμμα εξειδίκευσης στη Νευρο-Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία «Hellenic OMT diploma».