Το Easylift, όπως εξηγεί η δερματολόγος Χριστιάνα Ιωσηφίδη, βασίζεται στη χρήση απορροφήσιμων πολύ λεπτών νημάτων. «Πρόκειται για μία ανώδυνη, αναίμακτη και χωρίς τομές διαδικασία, με άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες», σημειώνει η γιατρός.«Τα νήματα PDO (πολυδιοξανόνης) είναι απόλυτα ασφαλή, αρκεί να εφαρμόζονται από ειδικό και πεπειραμένο γιατρό, πλήρως απορροφήσιμα από τον οργανισμό, δεν προκαλούν αντιδράσεις και έχουν εντυπωσιακό αποτέλεσμα».

Συγκεκριμένα, τα νήματα PDO (πολυδιοξανόνης) έχουν χρησιμοποιηθεί στην αγγειοχειρουργική για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Τώρα, πλέον, χρησιμοποιούνται για την αναζωογόνηση, ανόρθωση και σύσφιξη του δέρματος στο πρόσωπο
αλλά και στο σώμα. Η χρήση των νημάτων δεν αντικαθιστά το χειρουργικό lifting, αλλά αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για άτομα που έχουν ήπια χαλάρωση και δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Το Easylift δεν αντικαθιστά το χειρουργικό lifting, αλλά αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για άτομα που έχουν ήπια χαλάρωση και δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, αλλά θέλουν να διατηρήσουν τη νεότητά τους και να καθυστερήσουν τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος, με μία μη επεμβατική διαδικασία.

Πώς εφαρμόζεται η μέθοδος;
Αρχικά η γιατρός προσδιορίζει τα σημεία όπου θα τοποθετηθούν τα νήματα, στο χόριο του δέρματος, κάτω από την επιδερμίδα, σε συγκεκριμένο βάθος και με συγκεκριμένη κατεύθυνση, με τη χρήση λεπτής ατραυματικής βελόνας.
Το χόριο αποτελείται κυρίως από ίνες συνδετικού ιστού και είναι υπεύθυνο για τη θρέψη και στήριξη της επιδερμίδας. Περιέχει απαραίτητα συστατικά του δέρματος (υαλουρονικό οξύ, κολλαγόνο και ελαστίνη), υπεύθυνα για τη δομή και την ελαστικότητα του δέρματος. Τα απορροφήσιμα νήματα PDO δημιουργούν ένα εσωτερικό πλέγμα μέσα στο δέρμα και προκαλούν φλεγμονώδη αντίδραση, προσελκύοντας αιμοπετάλια και ουδετερόφιλα, τα οποία ενεργοποιούν τους ινοβλάστες και τα μονοκύτταρα.
Έτσι, επιτυγχάνεται αγγειογένεση και παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Παράλληλα, ο μηχανισμός άμυνας του δέρματος αντιλαμβάνεται τη διαδικασία της εισαγωγής του νήματος ως τραυματισμό και αμέσως διεγείρει διεργασίες επούλωσης, που οδηγούν σε φυσική κολλαγονογένεση, με αποτέλεσμα τη μείωση των επιφανειακών ρυτίδων και τη σύσφιξη του δέρματος, ενισχύοντας το αποτέλεσμα της θεραπείας.
Το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως μετά τη διαδικασία και βελτιώνεται έως και τρεις μήνες αργότερα, καθώς συνεχίζεται η παραγωγή κολλαγόνου, ενώ διατηρείται για περίπου δώδεκα με δεκαοκτώ μήνες. Ειδικά στο σώμα, και σε περιοχές όπως οι γλουτοί, όπου κάθε γυναίκα θέλει όγκο και ανόρθωση, τα νήματα δίνουν πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα, επιτυγχάνοντας, επίσης, σμίλευση σε σημεία με τοπικό λίπος.

Σε ποιες περιοχές μπορούν να εφαρμοσθούν τα νήματα
Η χρήση των νημάτων έχει εφαρμογή στη βελτίωση του οβάλ του προσώπου, τη διόρθωση των ρινοπαρειακών ρυτίδων, την τόνωση των ζυγωματικών και την περιοχή του λαιμού. Πέρα από το πρόσωπο, τα νήματα εφαρμόζονται με μεγάλη επιτυχία και σε άλλες περιοχές του σώματος για σύσφιξη και ανόρθωση στα μπράτσα, την κοιλιά, τα γόνατα, το εσωτερικό των μηρών και τους γλουτούς.

Ευχαριστούμε το διεθνές επιστημονικό κέντρο SYMMETRIA  για τις πολύτιμες συμβουλές.
Βρείτε τη SYMMETRIA στο Instagram και στο Facebook.