*Γράφει η yoga instructor Βάλια Γιατζάκη

Εάν έχετε τακτικά πονοκεφάλους ή ακόμα και ημικρανίες, η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει.

Όπως οι περισσότερες θεραπείες γιόγκα, δεν υπάρχει μία μαγική θέση γιόγκα που θα κάνει τους πονοκεφάλους σας να εξαφανιστούν για πάντα.

Η γιόγκα είναι πιο αποτελεσματική όταν ασκείται με συνέπεια για μεγάλο χρονικό διάστημα ως μέρος ενός ολιστικού σχεδίου θεραπείας.

Δεδομένου ότι πολλοί πονοκέφαλοι συνδέονται με το άγχος και την ένταση, οι ακόλουθες θέσεις και ασκήσεις αναπνοής προορίζονται για την προώθηση του ήπιου τεντώματος και της χαλάρωσης, ιδιαίτερα του αυχένα, των ώμων και της πλάτης.

Εάν έχετε έντονους πονοκεφάλους, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν γιατρό, καθώς οι πονοκέφαλοι μπορεί να είναι συμπτώματα άλλων καταστάσεων. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι ακόλουθες θέσεις δεν προορίζονται για χρήση ως θεραπεία κατά τη διάρκεια ενός πονοκεφάλου, αλλά μάλλον για να γίνονται τακτικά για την προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής και την πρόληψη των πονοκεφάλων.

Η Βάλια Γιατζάκη αποφοίτησε από το τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού Κομοτηνής (Τ.Ε.Φ.Α.Α)το 2014 Το ίδιο έτος (2014) εκπαιδεύτηκε στην γιόγκα από τον εκπαιδευτικό οργανισμό YogaWorks της Αμερικής (200RTY). Ακολούθως, η αγάπη της για την γυμναστική την οδήγησε και σε άλλες εκπαιδεύσεις όπως αυτήν του Personal Trainer ,Group Fitness Instructor ,Pilates, TRX, Yoga kids. Συμπληρωματικά έχει εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες του ερυθρού Σταύρου. Η επαγγελματική της δραστηριότητα έκτοτε περιλαμβάνει την διδασκαλία γιόγκα σε τμήματα ενηλίκων και παιδιών, σε ομαδικά αλλά και σε ατομικά προγράμματα (personal) μεμονωμένα.
Βρείτε την Βάλια Γιατζάκη σε:
Instagram: https://www.instagram.com/valiagiatz
Email: valiagiatz@hotmail.com