*Γράφει η yoga instructor Βάλια Γιατζάκη

Ίσως γνωρίζετε ήδη ότι η παρατεταμένη κακή στάση του σώματος μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή της ευθυγράμμισης των σπονδύλων και πόνους σε όλο το σώμα.
Επίσης μπορεί να οδηγήσει σε κακή πέψη, κακή κυκλοφορία, κόπωση και διαταραχή της καρδιαγγειακής υγείας και της αναπνοής. Εκτός από τα προφανή αποτελέσματα επηρεάζει αρνητικά και την διάθεσή μας.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να το αντιστρέψετε αυτό είναι μέσω της άσκησης.
Οι ασκήσεις με βάρη καθώς και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης του πυρήνα είναι εξαιρετικές επιλογές για να ξεκινήσετε, αλλά συγκεκριμένα, ένα από τα πολλά οφέλη της γιόγκα είναι η ευκαιρία που έχει να διορθώσει πραγματικά τη στάση σας.
Επιπλέον, πολλές θέσεις της γιόγκα βοηθούν στη διόρθωση της ευθυγράμμισης συνολικά, δημιουργώντας αυξημένη επίγνωση στη σπονδυλική στήλη. Έτσι, μπορούν να αντισταθμίσουν και να εξισορροπήσουν τις ανισορροπίες που έχουν δημιουργηθεί.

Επιλέξαμε μερικές θέσεις γιόγκα για όλα τα επίπεδα που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την πορεία προς μια πιο υγιή, καλύτερα ευθυγραμμισμένη της σπονδυλική στήλης.
Εκτός από την πλάτη και τη συνολική στάση σας, πολλά από αυτά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση των ώμων και του αυχένα.

Ακολουθήστε τα βήματα και απελευθερώστε το κορμί σας από τις επιπτώσεις της κακής στάσης σώματος.

 

1.Ελάτε κολλητά με τον τοίχο κάντε τα χέρια cactus, με την εισπνοή τεντώστε κολλητά τα χέρια με τον τοίχο όσο αυτό γίνεται (δουλέψτε προς αυτή την κατεύθυνση) με την εκπνοή κατεβάστε τα χέρια κολλητά με τον τοίχο. Επαναλάβετε 10 φορές.

2.Καθίστε πάνω στα πέλματα με τα γόνατα ενωμένα. Αν σας δυσκολεύει ελάτε στην θέση οκλαδόν. Πλέξτε τα δάχτυλα πίσω από την πλάτη και τραβήξτε τις άκρες των ωμών πίσω και κάτω. Μείνετε για 5 αναπνοές.

3.Ξαπλώστε με την κοιλιά στο έδαφος. Πιέστε τα πέλματα στο έδαφος, τα γόνατα είναι στον αέρα οι γλουτοί χαλαροί, η κοιλιά ενεργή προς την πλάτη. Φέρτε τα χέρια σε cactus (ορθή γωνία).  Με την εισπνοή ξεκολλήστε τα από το έδαφος τα χέρια και πιέστε την ωμοπλάτη προς το στήθος. Με την εκπνοή ελάτε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε για 10 φορές.

 

 

 

 

Η Βάλια Γιατζάκη αποφοίτησε από το τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού Κομοτηνής (Τ.Ε.Φ.Α.Α)το 2014 Το ίδιο έτος (2014) εκπαιδεύτηκε στην γιόγκα από τον εκπαιδευτικό οργανισμό YogaWorks της Αμερικής (200RTY). Ακολούθως, η αγάπη της για την γυμναστική την οδήγησε και σε άλλες εκπαιδεύσεις όπως αυτήν του Personal Trainer ,Group Fitness Instructor ,Pilates, TRX, Yoga kids. Συμπληρωματικά έχει εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες του ερυθρού Σταύρου. Η επαγγελματική της δραστηριότητα έκτοτε περιλαμβάνει την διδασκαλία γιόγκα σε τμήματα ενηλίκων και παιδιών, σε ομαδικά αλλά και σε ατομικά προγράμματα (personal) μεμονωμένα.
Βρείτε την Βάλια Γιατζάκη σε:
Instagram: https://www.instagram.com/valiagiatz
Email: valiagiatz@hotmail.com

 

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός – Ανάρρωση: Τέσσερις ασκήσεις που δυναμώνουν πνεύμονες και ανοσοποιητικό

Τέσσερις ασκήσεις γιόγκα που μειώνουν θεαματικά το άγχος και την ένταση