Γράφει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη

Γλυκοί πειρασμοί, τεράστια γεύματα και ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες μας περίμεναν αυτές τις μέρες… Ναι, η περίοδος των διακοπών σημαίνει ξεκούραση αλλά πρέπει να σκεφτούμε έξυπνα!

Δοκιμάστε αυτό το αποτελεσματικό πρόγραμμα “Holidays workout” για να σας βοηθήσει  να παραμείνετε επικεντρωμένοι στον στόχο σας για μια καλή φυσική κατάσταση και στις διακοπές. Δεν έχει σημασία πώς ή πού γιορτάζετε την περίοδο των διακοπών ένα πράγμα είναι σίγουρο: πρέπει να κάνετε λίγη γυμναστική για να μην χάσετε την φόρμα μας.

Κάντε κάθε άσκηση για 1′ ή για 30″ σε κάθε πλευρά, όταν η άσκηση προβλέπει εναλλαγή πλευρών. Εκτελέστε όλες τις ασκήσεις στην σειρά.

Όταν τελειώσουμε όλες τις ασκήσεις ακολουθεί 2′ ξεκούραση.

Επαναλαμβάνουμε το πρόγραμμα άλλες 3-4 φορές.

Άσκηση 1η

Με το ένα πόδι πάνω σε μια σταθερή καρέκλα ή πολυθρόνα κάνουμε προβολές. Προσοχή στο γόνατο του ποδιού εμπρός όταν κάνουμε την προβολή το γόνατο να μην περνάει μπροστά απ τα δάχτυλα του ποδιού!

Άσκηση 2η

Με στήριξη των χεριών στις παλάμες και με κορμό σταθερά τεντωμένο κάνουμε κάμψεις (push-ups).

Άσκηση 3η

Από την ίδια θέση με στροφή του κορμού μια προς τα δεξιά και μια προς τα αριστερά ακολουθούμε την κίνηση των ποδιών κρατώντας όσο μπορούμε τα πόδια τεντωμένα.

Άσκηση 4η

Ξαπλώνουμε σε ένα σημείο σταθερό, η μέση μας  πάντα ακουμπάει καλά κάτω και με τα χέρια στον αυχένα και το πηγούνι ψηλά κάνουμε μικρές άρσεις του κορμού.

Άσκηση 5η

Από την ίδια θέση με μέση πάντα κάτω σταθερά τοποθετούμε τα χέρια στην λεκάνη με τα πόδια τεντωμένα ψηλά. Κατεβάζουμε και ανεβάζουμε σταθερά τα πόδια.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.  Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24,  6972017822