Γράφει η Άντα Στυλιανίδου

Μέρες που έρχονται πολλοί από εμάς θα περάσουν από λίγες έως αρκετές ώρες ταξιδεύοντας. Όσοι έχουμε συνηθίσει σε μια καθημερινή πρακτική εξάσκηση, αυτές οι ώρες που θα μας βγάλουν από τη ρουτίνα μας μπορεί να μας φέρουν σε ανισορροπία.

Γι’ αυτό λοιπόν είναι σημαντικό να καθιερώνουμε μια μικρή ακολουθία θέσεων που θα μας βοηθήσει να αισθανθούμε ξανά ευεξία και ενέργεια.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μερικές εύκολες θέσεις γιόγκα ιδανικές για να μας προσφέρουν γείωση και να ανακουφίσουν το σώμα μας ύστερα από αρκετές ώρες σε κάθισμα είτε έχουμε ταξιδέψει με αυτοκίνητο είτε με τρένο ή αεροπλάνο.

Πάρτε τα στρωματάκια σας και υιοθετείστε αυτή την ακολουθία κάθε φορά που ταξιδεύετε!

Marjariasana – Η κίνηση της γάτας

Πάρτε θέση σε παλάμες και γόνατα με τα χέρια στο άνοιγμα των ώμων και τα πόδια στο άνοιγμα της λεκάνης. Με την εισπνοή μαλακώστε τις ωμοπλάτες και κοιτάξτε προς το ταβάνι, με την εκπνοή στρογγυλέψτε την πλάτη και κοιτάξτε προς τον αφαλό. Κάνε 3-5 επαναλήψεις και μείνετε στη θέση που ξεκινήσατε.

Adho Mukha Svanasana – Η θέση του κάτω σκύλου

Από τη θέση της γάτας πατήστε τα δάχτυλα των ποδιών σας στο έδαφος και στείλτε τη λεκάνη ψηλά για να ισιώσετε την πλάτη και να διατείνετε τους οπίσθιους μηριαίους. Τεντώστε καλά τα χέρια πιέζοντας δάχτυλα και παλάμες στο έδαφος και στείλτε τις φτέρνες προς τη γη κι ας μη φτάνουν μέχρι κάτω. Αν δεν ισιώνει η πλάτη σας καλύτερα να λυγίσετε λίγο τα γόνατα. Μείνε για 5 αναπνοές.

Kapotasana- Περιστέρι

Από τον κάτω σκύλο φέρτε το ένα σας πόδι μπροστά λυγισμένο και ακουμπήστε το γόνατο ανάμεσα στα χέρια. Το άλλο πόδι το αφήνετε να ακουμπήσει στη γη τεντωμένο. Προσπαθήστε να κρατήσετε τη λεκάνη παράλληλη με το έδαφος στέλνοντας το γοφό του τεντωμένου ποδιού προς το πάτωμα. Μπορείτε να μείνετε εκεί ή να τεντώσετε τα χέρια ψηλά στέλνοντας το στέρνο προς το ταβάνι σε οπίσθια κάμψη. Μείνετε για 5 αναπνοές και στη συνέχεια πηγαίνετε πίσω στον κάτω σκύλο για να επαναλάβετε την άλλη πλευρά.

Malasana twist – Βαθύ κάθισμα με παραλλαγή

Ανοίξτε τα πόδια λίγο περισσότερο από το άνοιγμα της λεκάνης κι ευθυγραμμίστε τα πέλματα έτσι ώστε το γόνατο να έρχεται πάνω από το δεύτερο δάχτυλο του πέλματος. Με το αριστερό χέρι πιάστε τον δεξί αστράγαλο και τεντώστε το δεξί χέρι ψηλά τραβώντας το προς την αντίθετη κατεύθυνση για να νιώσετε μια ωραία διάταση στη δεξιά πλευρά του κορμού. Μείνετε για 5 αναπνοές και αλλάξτε χέρι και πλευρά.

Η Άντα Στυλιανίδου είναι απόφοιτη δασκάλα του YogaWorks στην Αθήνα με δασκάλα και μέντορα την Άννα Ζώρζου και του School of Santhi στην Ινδία. Κατέχει πιστοποίηση διδασκαλίας 200 ωρών από το Yoga Alliance. Διδάσκει Vinyasa Flow, Hatha, Yin Yoga and Prenatal στην Αθήνα και συνεργάζεται με στούντιο γιόγκα και health clubs. Αποστολή της είναι να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει όλους να εξασκηθούν στη γιόγκα, καθώς πιστεύει στα οφέλη αυτής της πρακτικής και στη θεραπευτική τους ιδιότητα σε σώμα και νου. Εκτός από τη γιόγκα που αγαπάει και ακολουθεί, λατρεύει να περνάει χρόνο με τα δυο της παιδιά και την οικογένειά της, όπως επίσης και να βρίσκεται στη φύση για περπάτημα ή ποδήλατο.