Επιτέλους καλοκαίρι! Ήλιος, θάλασσα και διακοπές για μικρούς και μεγάλους! Όμως οι πολυπόθητες στιγμές ξεγνοιασιάς κρύβουν πάντα κινδύνους που μπορεί να έχουν ως συνέπεια κάποιο κάταγμα στα άνω ή κάτω άκρα.

Δυστυχώς τα κατάγματα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι συχνότερα και συνεπάγονται μεγαλύτερη ταλαιπωρία για τους ασθενείς, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά. Οι περιορισμοί που επιβάλλει η μακρά ανάρρωση από ένα οστικό κάταγμα, όπως η ακινητοποίηση του πάσχοντος άκρου -έως και τρεις μήνες- με τον κλασσικό γύψο είναι ό,τι πιο δύσκολο μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα παιδί. Ξαφνικά δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί, πρέπει να αποφεύγει την επαφή με το νερό, ενώ έχει να αντιμετωπίσει και τη δυσάρεστη αίσθηση της εφίδρωσης στο σημείο της επίδεσης.

Η αδιάβροχη εσωτερική επένδυση της AquaCast Liner που είναι διαθέσιμη στη χώρα μας εγγυάται τη βέλτιστη αποκατάσταση του οστικού κατάγματος με τις σωστές συνθήκες υγιεινής για το πάσχον σημείο αφού επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει και παράλληλα επιτρέπει να χαρούμε όλες τις αγαπημένες μας καλοκαιρινές δραστηριότητες, όπως το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα.

AquaCast Liner: Η Νο1 επιλογή των επαγγελματιών υγείας
Ο κλασσικός γύψος έχει εσωτερική επένδυση από βαμβάκι που απαγορεύεται να βραχεί, καθώς αν παραμείνει βρεγμένη μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα -που δύσκολα αντιμετωπίζεται- ενώ ταυτόχρονα τείνει να συλλέγει ιδρώτα και οσμές με την πάροδο του χρόνου.

Ο «αδιάβροχος γύψος» AquaCast Liner είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο μέσο αποκατάστασης οστικών καταγμάτων παγκοσμίως. Πρόκειται για γύψο ρητίνης με αδιάβροχη εσωτερική επένδυση, που αν βραχεί στεγνώνει αφήνοντας ανέπαφο τον γύψο και το δέρμα του ασθενή πλήρως προστατευμένο. Κι αυτό διότι κατασκευάζεται από πολυτετραφθοροαιθυλένιο (ePTFE) το οποίο περιέχει δισεκατομμύρια μικροσκοπικούς πόρους -πολύ μεγαλύτερους από τα μόρια των υδρατμών αλλά ταυτόχρονα πολύ μικρότερους από τα σταγονίδια νερού. Έτσι η εσωτερική επένδυση παραμένει στεγνή ενώ το δέρμα βρέχεται. Το νερό αποστραγγίζεται γρήγορα από τα άκρα του υλικού και η υπολειπόμενη υγρασία εξατμίζεται, λόγω της θερμότητας που μεταφέρεται από το σώμα.

Είτε πρόκειται λοιπόν για ένα παιδί, είτε για έναν ενήλικα που είχε την ατυχία να σπάσει το χέρι ή το πόδι του το καλοκαίρι, ο AquaCast Liner αντέχει στο νερό και επιτρέπει την κολύμβηση, τα θαλάσσια σπορ εφόσον επιτρέπονται, ακόμα και τις καταδύσεις, αλλά πρωτίστως την σωστή προσωπική υγιεινή αφού μπορεί να πλυθεί χωρίς κανέναν περιορισμό. 

Και τα πλεονεκτήματα του αδιάβροχου γύψου δεν σταματούν εδώ. Εκτός από την εύκολη τοποθέτησή του στο πάσχον σημείο, που τον κάνουν τη No1 επιλογή των επαγγελματιών υγείας σε νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία και εξειδικευμένα ορθοπεδικά κέντρα ειδικά όταν πρόκειται για παιδιατρικούς ασθενείς, δεν προκαλεί ενοχλήσεις, όπως κνησμό και δυσοσμία.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τον αδιάβροχο γύψο AquaCast Liner στο www.aquacast.gr 

Aποκλειστικός αντιπρόσωπος του AquaCast Liner για την Ελλάδα και Κύπρο είναι η εταιρεία BCG MEDICAL.