Η μύτη αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του προσώπου, μια και βρίσκεται στο κέντρο και είναι και το πιο προέχον σημείο αυτού. Λόγω λοιπόν της θέσης αυτής, συμμετέχει όσο κανένα άλλο χαρακτηριστικό, στην συνολική αισθητική, συμμετρία και αρμονία του προσώπου. Επιπλέον, είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν μπορεί να καλυφθεί με κανένα τρόπο (π.χ. γυαλιά, μαλλιά κ.λπ.) έτσι ώστε και η παραμικρή ατέλεια να γίνεται εμφανής.

Με τη ρινοπλαστική διορθώνονται τόσο οι ατέλειες και δυσμορφίες της μύτης, αλλά παράλληλα επιτυγχάνεται και η ανάδειξη της συνολικής εικόνας του προσώπου και του προφίλ μας. Επιπρόσθετα, όταν αυτό χρειάζεται, πραγματοποιείται και η λειτουργική βελτίωση της αναπνοής.

Ποια μύτη θα ήταν η ιδανική για το πρόσωπό μου;

Πολλές φορές βλέπουμε τη μύτη κάποιου οικείου προσώπου μας και μας αρέσει, αλλά πόσο σίγουροι είστε ότι αυτή η μύτη θα ήταν η ιδανική για να αναδείξει τα δικά σας μοναδικά χαρακτηριστικά;

Στις μέρες μας, η ανάπτυξη της τεχνολογίας μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε τον εαυτό μας με τη μύτη εκείνη που θα αναδείξει το πρόσωπο μας πριν από την επέμβαση.

Αυτό πλέον είναι εφικτό με προσομοίωση στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή (Computer Imaging). Εμείς εφαρμόζουμε αυτήν την τακτική εδώ και 20 χρόνια με ειδικό πρόγραμμα, ώστε να αποφεύγουμε έτσι εκπλήξεις για το αποτέλεσμα μετά το χειρουργείο. Συμφωνούμε με τον ενδιαφερόμενο από πριν, για το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για ρινοπλαστική;

Στη ρινοπλαστική εκφράζεται η άποψη ότι όσο νωρίτερα γίνει τόσο το καλύτερο. Φυσικά είναι μια γενικευμένη άποψη και το παραπάνω ισχύει για ηλικίες άνω των 17 ετών, όπου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι αλλαγές στο σκελετό του ατόμου. Με αυτό τον τρόπο, ο ενδιαφερόμενος θα χαρεί πιο πολλά χρόνια το αποτέλεσμα και τη νέα εικόνα του εαυτού του, που θα τον συνοδεύει σε όλη του τη ζωή.

Επιπλέον, το αποτέλεσμα θα είναι πιο προσδόκιμο και ακριβές, γιατί δεν θα υπάρχει ο παράγων της μεγαλύτερης ηλικίας (πάνω από τα 35 – 40) όπου το δέρμα χάνει πλέον την ελαστικότητα του σταδιακά και δεν μπορεί να παρακολουθήσει μεγάλες αλλαγές του σκελετού και η εκτέλεση της επέμβασης γίνεται πιο δύσκολη τεχνικά για τον ιατρό.

Σε λειτουργικά προβλήματα, τι γίνεται;

Σε περίπτωση που συνυπάρχει και δυσχέρεια αναπνοής, θα διορθώσουμε την ανατομική αυτή ανωμαλία στην διάρκεια της επέμβασης. Συνήθως οφείλεται σε ανεπάρκεια της έσω ρινικής βαλβίδας, σε σκολιό διαφράγμα, σε υπερτροφία των κάτω ρινικών κογχών και σε παλαιά κατάγματα.

Πόσο διαρκεί και πώς γίνεται η επέμβαση της ρινοπλαστικής;

Η επέμβαση έχει διάρκεια 1-2 ώρες, συνήθως, ανάλογα το πρόβλημα. Συνήθως γίνεται με γενική αναισθησία, αλλά μπορεί να γίνει σε ειδικές περιπτώσεις και με τοπική και μέθη. Ο χειρουργημένος, μπορεί να εξέλθει και την ίδια μέρα από την κλινική ή να παραμείνει ένα βράδυ.

Δεν υπάρχει καθόλου πόνος και η μόνη δυσκολία είναι ο επιπωματισμός της ρινός από «ταμπόν» το πρώτο 24ωρο, πρόβλημα που μπορεί να λυθεί μερικώς, με τη χρήση ειδικών σύγχρονων σωληνωτών επιπωμάτων. Απαιτείται εξωτερικός νάρθηκας για 6 περίπου μέρες.

Πότε μπορώ να επιστρέψω στην εργασία μου μετά την ρινοπλαστική;

Μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας σε 8 -10 μέρες.

Σε ποιους δε συστήνεται η επέμβαση ρινοπλαστικής;

Δεν συστήνεται αν υπάρχουν ιατρικά προβλήματα για τα οποία υπάρχει λόγος να αναβληθεί οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση. Επίσης, ενδιαφερόμενοι που θα είχαν δυσκολία να προσαρμοστούν στην αλλαγή της εικόνας του προσώπου που θα επέλθει.

Τέλος, εκείνοι που πάσχουν από το σύνδρομο του πολυχειρουργικού ασθενούς (Body Dysmorphic Syndrome), όπου σωματοποιούν στο συγκεκριμένο ανατομικό χαρακτηριστικό άλλα προβλήματα της προσωπικότητάς τους και δεν θα είναι ποτέ ικανοποιημένοι από οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Σε αυτούς τους ασθενείς, θα πρέπει παρά την επιμονή τους να χειρουργηθούν, ο Πλαστικός χειρουργός να τους παραπέμψει στον ψυχίατρο. Ο πλαστικός χειρουργός δεν είναι «ο ψυχίατρος με το νυστέρι».

Συμπερασματικά, η ρινοπλαστική αναδεικνύει και ομορφαίνει όλο το πρόσωπο και ελευθερώνει και την αναπνοή. Οι προτεραιότητές μας παραμένουν, η ασφάλεια και το φυσικό αποτέλεσμα. Η μεγάλη μας εμπειρία στη συγκεκριμένη επέμβαση με χιλιάδες επεμβάσεις και ικανοποιημένους ασθενείς, μπορεί να εγγυηθεί το βέλτιστο ανατομικά και λειτουργικά αποτέλεσμα, για εσάς!