Το καλοκαίρι το δέρμα μας δοκιμάζεται περισσότερο από τις υπόλοιπες εποχές, καθώς εκτός από τη ζέστη έχει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της έκθεσης μας στον ήλιο, την συχνή επαφή μας με το θαλασσινό αλάτι ή το χλώριο της πισίνας. Αυτός είναι και ο λόγος που το φθινόπωρο οι περισσότερες γυναίκες αναζητούν θεραπείας επανόρθωσης και βαθιάς ενυδάτωσης. Όμως, όπως σε κάθε περίπτωση, έτσι και εδώ η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Αντί λοιπόν να περιμένετε να διορθώσετε τα προβλήματα το φθινόπωρο, καλύτερα φροντίστε να τα αποφύγετε. Έτσι, το δέρμα σας θα είναι πιο όμορφο και λαμπερό τόσο στις διακοπές, αλλά και όταν επιστρέψετε.

Ποια είναι όμως η κορυφαία θεραπεία που μπορούμε να κάνουμε «δώρο» στο δέρμα μας πριν πάμε διακοπές; Η απάντηση είναι μία: μεσοθεραπεία NCTF®.

Το NCTF® είναι ένα μοναδικό πολυαναζωογονητικό σύμπλεγμα μεσοθεραπείας. «Είναι μία σειρά από ενέσιμα αντιγηραντικά στοιχεία, που αποτελούνται από υαλουρονικό οξύ και 53 θρεπτικά ενεργά συστατικά που επιτρέπουν την πρόληψη και την δράση στις απώλειες και ελλείψεις που συνδέονται με την βιολογική γήρανση. Το NCTF® αναζωογονεί και ενυδατώνει βαθιά το δέρμα το οποίο έχει χάσει την λάμψη του, τον τόνο, την ελαστικότητα και το περίγραμμα του.

Πώς δρα

Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται είτε με διαδοχικές εγχύσεις κατά μήκος των ρυτίδων και των επιφανειακών γραμμών είτε σε ολόκληρο το πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια με εξαιρετικά μικρές επιφανειακές μικρό-εγχύσεις. Το NCTF® αναζωογονεί και ενυδατώνει βαθιά το δέρμα το οποίο έχει χάσει την λάμψη του, τον τόνο, την ελαστικότητα και του. Έχει δηλαδή την δυνατότητα να αντιμετωπίζει συγκεκριμένες ρυτίδες του προσώπου (όπως στο άνω χείλος, γύρω από τα μάτια, στον λαιμό), ενώ παράλληλα αναζωογονεί ολόκληρο το δέρμα το προσώπου. Η ισχυρή υγροσκοπική ιδιότητα του, επιτρέπει να δεσμεύει μέχρι 30 φορές παραπάνω του όγκο του, σε νερό. Επίσης παρέχει εξαιρετική επιδερμική αναδόμηση, δρώντας στον κυτταρικό πολλαπλασιασμό και ρυθμίζει την μικροκυκλοφορία στο επίπεδο του δέρματος. Όλα αυτά αφού περιέχει:

  • 14 Βιταμίνες (Α, Β, C, E, κ.ά): που διεγείρουν τις ζωτικές λειτουργίες των κυττάρων
  • 24 Αμινοξέα: που βοηθούν την παραγωγή πρωτεϊνών (ελαστίνη, κολλαγόνο κλπ)
  • 6 Συνένζυμα: που λειτουργούν καταλυτικά στις βιοχημικές αντιδράσεις των ιστών
  • 5 Βάσεις νουκλεϊνικών οξέων: που ενεργοποιούν την κυτταρική επικοινωνία
  • 4 Μεταλλικά στοιχεία: που προλαμβάνουν και δρουν ενάντια στις ελλείψεις του δέρματος
  • 2 Αντιοξειδωτικά: που μειώνουν τη δημιουργία των ελεύθερων ριζών.

Πώς γίνεται

Η μεσοθεραπεία NCTF® είναι ενέσιμη. Πριν τη μεσοθεραπεία γίνεται καθαρισμός του δέρματος με γαλάκτωμα και ακολουθεί αντισηψία. Ανάλογα την περιοχή που θα γίνει η εφαρμογή, ίσως χρειαστεί να ζωγραφίσουμε με άσπρο μολύβι τα σημεία που θα γίνει η έγχυση. Το μείγμα της μεσοθεραπείας εγχέεται στο δέρμα με ενδοδερμικές ενέσεις, δημιουργώντας πολφούς (ανάμεσα στην επιδερμίδα και τον υποδόριο ιστό). Η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη, αλλά υπάρχουν κυρίες που ζητάνε ήπια αναισθησία. Οι πολφοί που σχηματίζονται στο δέρμα, απορροφώνται εντελώς μέσα στις επόμενες ώρες.

Τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας σε νούμερα:

  • Ρυτίδες και Λεπτές γραμμές→ Βελτίωση κατά 72%
  • Φωτεινότητα και Λάμψη → Βελτίωση κατά 144%
  • Αύξηση της σφριγηλότητας και του τόνου → Βελτίωση κατά 103%
  • Ανάπτυξη των ενυδατικών παταγόντων → Βελτίωση κατά 132%
  • Πολλαπλασιασμός των ινοβλαστών → Βελτίωση κατά 147%
  • Αύξηση στην παραγωγή κολλαγόνου → Βελτίωση κατά 256%
  • Προστασία από την UVA και UVB ακτινοβολία → Βελτίωση κατά 90%
  • Αναστολή της γονιδιακής έκφρασης της ελαστάσης → Βελτίωση κατά 366%*

*(Η ελαστάση είναι ένα ένζυμο το οποίο καταστρέφει την ελαστίνη του χορίου. Η δράση της ελαστάσης προκαλεί την ρυτίδωση και γήρανση των ιστών.)