Η Γουίτνεϊ Ζέλιγκ περπάτησε στους δρόμους της Νέας Υόρκης με μία κάμερα κρυμμένη στο σουτιέν της, ώστε να καταγράψει πόσοι άνθρωποι κοιτούσαν το στήθος της και με το υλικό που καταγράφηκε… σοκαρίστηκε, καθώς στο βίντεο φαίνονται πάρα πολλοί άνθρωποι να το κοιτάνε, άνδρες, γυναίκες, ακόμα και ένας… σκύλος.

Ωστόσο, το κοινωνικό αυτό πείραμά της, δεν είχε καμία σχέση με το να εκθέσεις τους ανθρώπους που την «πρόσεχαν», αλλά στόχος της ήταν να αφυπνίσει τις γυναίκες για το θέμα του καρκίνου του μαστού.

Ελπίζει πως με το να δείξει πόσοι άνθρωποι κοιτάνε το στήθος μιας γυναίκας, θα υπενθυμίσει στις γυναίκες από όλο τον κόσμο να σκεφτούν και να ελέγξουν και το δικό τους στήθος.

z

Μιλώντας στη Mirror, η Γουίτνεϊ είπε ότι «στην αρχή ένιωθα πολύ ευάλωτη, αλλά άξιζε τον κόπο. Δεν είχα καταλάβει τι συνέβαινε μέχρι που είδα το βίντεο. Εγώ απλά κοιτούσα ευθεία μπροστά. Εξεπλάγην πάρα πολύ. Δεν περίμενα να κοιτάνε και γυναίκες, αλλά για να είμαι ειλικρινής όλοι αγαπάνε τα στήθη. Και εγώ θα κοίταζα. Χαίρομαι πολύ που το έκανα, γιατί μέχρι τώρα η ανταπόκριση είναι πολύ θετική… Αν ακόμα και μία γυναίκα εμπνευστεί από αυτό το βίντεο, για να κάνει μαστογραφία, θα είμαι πολύ χαρούμενη. Το κάνω για έναν μεγαλύτερο σκοπό. Ο σκοπός είναι μεγαλύτερος από το βίντεο και από εμένα. Αφορά τις μητέρες μας, τις γιαγιάδες μας, τα παιδιά μας, τις αδερφές μας, τις φίλες μας».

1_2

Η μητέρα της Γουίτνεϊ είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού δύο φορές και το ξεπέρασε. «Είναι μία υπέροχη γυναίκα. Εμπνεύστηκε τόσο πολύ από την περιπέτειά της, που όταν το ξεπέρασε αποφάσισε να σπουδάσει και να γίνει νοσοκόμα ογκολογίας… Αν η μητέρα μου δεν είχε κάνει τον έλεγχο, δεν θα ήταν εδώ σήμερα», είπε η Γουίτνεϊ και πρόσθεσε: «Δεν έχει να κάνει με εμένα. Σημασία έχει να αφυπνιστούν οι γυναίκες και να παίρνουν μέτρα πρόληψης».

Πάντως το βίντεο που ανέβηκε στο YouTube στις 16 Οκτωβρίου, μετρά δηλαδή μόλις 12 ημέρες στο διαδίκτυο, έχει ήδη 962,419 views.

Δείτε το βίντεο: