Ο εμβολιασμός κάνει τον κόσμο μας υγιέστερο σε κάθε σημείο της γης, κάθε γειτονιά, και κάθε οικογένεια, κάθε λεπτό που ένα παιδί ή ένας ενήλικας εμβολιάζεται.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) στέλνει για την φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού το μήνυμα της ασφάλειας των εμβολίων και της αναγκαιότητας προάσπισης της ασφάλειας της Δημόσιας Υγείας προς την κοινωνία και όλες τις οικογένειες, αλλά και της ανάγκης τήρησης του Εθνικού Εμβολιαστικού Προγράμματος παιδιών και ενηλίκων, προς τους λειτουργούς Υγείας, τους θεσμούς της πολιτείας και τους υγειονομικούς φορείς.

«Τον χειμώνα που πέρασε διαπιστώσαμε βαρύτερα από ποτέ τις δραματικές απώλειες ζωών από την εφετινή γρίπη λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας αντιγριπικών εμβολίων και της ανυπαρξίας Εκστρατείας Ενημέρωσης, που οδήγησαν σε επικίνδυνη και εκτεταμένη διασπορά του ιού. Όπως και κατά την προηγούμενη θερινή περίοδο του 2018, με τους πολλαπλούς θανάτους που προκάλεσαν οι μολύνσεις από τον ιό του Δυτικού Νείλου, βιώσαμε εφιαλτικά την ανησυχία για τις περιπτώσεις των επιδημιών για τις οποίες η επιστήμη δεν έχει παρασκευάσει εμβόλιο. Ας μην ξεχνάμε ακόμη, ότι αυτή την ώρα το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζει να προειδοποιεί τους διεθνείς ταξιδιώτες για επιδημία ιλαράς που υπάρχει, όπως αναφέρει, στην Ελλάδα, ξεχωρίζοντας την χώρα μας μεταξύ των λίγων χωρών της Ευρώπης που αποτελούν κίνδυνο για τη επανεμφάνιση της ιλαράς εντός των ΗΠΑ και την επικίνδυνη διασπορά της σε όλο τον κόσμο», αναφέρει στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Και τονίζει ότι «ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας θα συνεχίσει να στρατεύεται υπέρ της Εμβολιαστικής Πολιτικής Πρόληψης που η χώρα και η κοινωνία μας χρειάζεται και να παρέχει ασπίδα προστασίας υπέρ των εμβολιασμών στο γενικό πληθυσμό.
Με επανειλημμένες εκστρατείες μέχρι σήμερα, ο ΙΣΑ σε συνεργασία με τη Unicef, την αποστολή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το Ενιαίο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων έχει συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών, των γονιών, των ανηλίκων και των ευπαθών ομάδων, σ όλη την Αττική και στην επικράτεια, κι έχει αποτελέσει την αλυσίδα αλληλεγγύης για κάλυψη των αναγκών εμβολιασμού στις ανασφάλιστες και ανοχύρωτες ομάδες των συμπολιτών μας.
Παραμένουμε αφοσιωμένοι στο καθήκον μας να συμβάλουμε με υπευθυνότητα στην ανοσία της κοινότητας στην Ελλάδα και στην προστασία της κάθε ζωής ξεχωριστά».