Δεν υπάρχει «χάπι» κατά του σχολικού εκφοβισμού. Ούτε κατά του εθισμού στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Υπάρχει όμως η ενημέρωση, που όταν γίνεται από ανθρώπους σαν τον ψυχίατρο κ. Δημήτρη Σούρα, μπορεί να γίνει όπλο.

Όπλο που σχολείο το σχολείο, μέρα τη μέρα, απ’ άκρου σ’ άκρο της Ελλάδας μπορεί να ανοίξει στόματα, να ανοίξει μάτια,  να γεννήσει «όχι», να γίνει γνώση, να γίνει ζωή, να ορθώσει τείχος που θα σταματήσει τα φαινόμενα, όσο ακόμη έχουμε καιρό…

Ήταν πριν από σχεδόν έναν χρόνο όταν ο διακεκριμένος ψυχίατρος σε συνεννόηση με διευθυντές των σχολείων ξεκίνησε, μέσω του προγράμματος «Μάθε-Μίλα-Ζήσε».

Μία πανελλαδική ενημέρωση μαθητών, δασκάλων, εκπαιδευτικών και γονέων για τα σοβαρά θέματα του bullying (σχολικός εκφοβισμός) και του εθισμού στα ηλεκτρονικά παιχνίδια (gaming disorder) που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακηρύξει ως ψυχική διαταραχή. Σήμερα, ο κ. Σούρας, πιο δραστήριος από ποτέ συνεχίζει την εν λόγω ενημέρωση για το καλό των δικών μας παιδιών…

Ο κ. Δημήτρης Σούρας

Κύριε Σούρα, τι γίνεται με το «Μάθε Μίλα Ζήσε»;

Το «Μάθε-Μίλα-Ζήσε» γυρνάει αυτή την περίοδο ολόκληρη την Ελλάδα. Πάμε σε σχολεία , συλλόγους, δήμους. Η ανταπόκριση είναι συγκινητική. Ο κόσμος ανημέρωτος διψάει να μάθει και να μπορέσει να αντιμετωπίσει δυο μάστιγες της σύγχρονης ζωής. Το bullying και τον εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Γιατί «Μάθε – Μίλα – Ζήσε;»

Μάθε για να αποκτήσεις γνώση και δύναμη. Μίλα γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να βοηθηθείς και Ζήσε άφοβα και απενοχοποιημένα.

Θα συνεχίσετε να ταξιδεύετε σε όλη την Ελλάδα;

Φυσικά και ναι, Θεού θέλοντος και υγείας επιτρεπούσης. Είναι τόσο μεγάλη η ανταπόκριση του κοινού που με γεμίζει με μεγάλη χαρά και με ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη.