Είναι γεγονός ότι κάθε παιδί γεννιέται με τα δικά του, ξεχωριστά ταλέντα και χαρακτηριστικά. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς. είναι επίσης γεγονός ότι όλα τα παιδιά του κόσμου γεννιούνται με ορισμένα ίδια, πολύ ενδιαφέροντα «ταλέντα». Αυτά τα μικρά «δώρα» της φύσης φέρνουν τους γονείς συχνά σε δύσκολη θέση και τους κάνουν να νιώθουν ότι καθημερινά, βιώνουν νέες περιπέτειες!

  1. Ανακαλύπτουν τις σωματικές ατέλειές μας. Κανένας άλλος δεν θα σχολιάσει το στραβό δόντι μας, την περίεργη ελιά μας ή τη μεγάλη μύτη μας, για τα οποία βέβαια εμείς είμαστε ενήμεροι, όπως και τα παιδιά μας. Έρχεται όμως η στιγμή που αρχίζουν να παρατηρούν την μικρή μας ατέλεια όλο και πιο έντονα, ώσπου έρχεται η στιγμή που θα μας πουν «Μαμά, γιατί έχεις μουστάκι σαν του μπαμπά;».
  2. Βλέπουν την ίδια ταινία συνέχεια και συνέχεια για πάντα!Οι γονείς θυμούνται όλες τις παιδικές ταινίες αλλά όχι από άποψη. Τις θυμούνται γιατί αναγκάζονται! Όσο παίζει συνέχεια και συνέχεια η ίδια παιδική ταινία, ένα κομμάτι της ψυχής μας αργοπεθαίνει κάθε φορά! Πιάνουμε τον εαυτό μας να σιγοτραγουδά το τραγούδι της ταινίας στο μπάνιο, ενώ ανακαλύπτουμε ότι ξέρουμε και τους μισούς διαλόγους απ’ έξω και συχνά, τους χρησιμοποιούμε στους διαλόγους μας με άλλους.
  3. Καταστρέφουν το σπίτι με ακρίβεια διαρρήκτη. Χρειάζονται μόνο μερικά λεπτά, μέχρι να πάμε στην κουζίνα να φτιάξουμε έναν καφέ. Όταν επιστρέφουμε στο σαλόνι, το παιδί έχει καταστρέψει το δωμάτιο με παιχνίδια και σκουπίδια με εκπληκτική ταχύτητα.
  4. Διακόπτουν το σεξ πάντα!Μάλλον είναι κάποια φυσική αντίδραση σε κάθε ρομαντική στιγμή ανάμεσα στη μαμά και στον μπαμπά, ώστε να μην προκύψει ένα ακόμα μωρό που θα προστεθεί στο χάος που επικρατεί. Για αυτό, όσο έξυπνα και να κρυφτείτε, να ξέρετε ότι τα μικρά θα σας ανακαλύψουν και την κατάλληλη στιγμή θα ανοίξουν την πόρτα!
  5. Τους αρέσουν τα αστεία… τουαλέτας. Τα κακά και τα αέρια τους φαίνονται πολύ αστεία. Για την ακρίβεια, τίποτα άλλο δεν τους φαίνεται τόσο αστείο όσο αυτάτα αστεία.
  6. Ρωτάνε τα πιο απίθανα πράγματα για τα οποία ένας μεγάλος έχει σπάνια απαντήσεις
  7. Επιμένουν να μας διακόπτουν κάθε φορά που μιλάμε στο τηλέφωνο θεωρώντας πως είναι το κέντρο του κόσμου. Και η αλήθεια είναι πως επειδή είναι, καμία τηλεφωνική συνομιλία δεν έχει την ροή και την κατάληξη που θα θέλαμε να έχει…

Διαβάστε επίσης

Το φαγητό που απειλεί τους πνεύμονες αλλά και τον ύπνο των παιδιών

Δείτε γιατί (δεν) πρέπει να φιλάμε τα παιδιά στο στόμα

Κάνετε τα πάντα για να μην λείψει τίποτα από το παιδί; Δείτε ποιος κίνδυνος ελλοχεύει