Χωρισμένος μπαμπάς, single μπαμπάς, single γονιός; Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα συμβουλεύει: «Μία καινούργια σχέση θα μαλακώσει τα κομμάτια σας που πιθανώς έχουν σκληρύνει μέσα σας μετά από έναν χωρισμό, κυρίως αν ο γάμος σας τέλειωσε με επώδυνο τρόπο. Μία σύντροφος θα σας μάθει και θα σας δείξει και πάλι τον τρόπο να ανοίξετε την καρδιά σας και να εμπιστευτείτε ξανά…»

Μπορεί να χωρίσατε και να θεωρείτε πως οφείλετε στα παιδιά σας την αποκλειστικότητα του εαυτού σας, έχετε όμως και εσείς δικαίωμα, μπαμπά, να προχωρήσετε τη ζωή σας και να βρείτε και πάλι μία σύντροφο! Ασφαλώς, δεν είναι προτεραιότητά σας όταν είστε στη διαδικασία του διαζυγίου, μόλις όμως ηρεμήσετε και αρχίσετε και βρίσκετε τα πατήματά και την σταθερότητά σας, είναι η κατάλληλη στιγμή, εφόσον βέβαια το θέλετε κι εσείς.

Πιθανώς, θα περάσετε ένα μεταβατικό στάδιο, όπου από τη μία θα θέλετε να πάτε παρακάτω κι από την άλλη, ενδεχομένως, να στέκεστε στο ότι είστε και μόνος σας καλά, προκειμένου να πληγωθείτε ή να βγείτε έξω να διεκδικήσετε… Και όμως, έχετε πολλά χρόνια μπροστά σας για να συνεχίσετε να είστε μόνος σας και ελπίζω μην κρύβεστε πίσω από τη γνωστή δικαιολογία των παιδιών. Μάλιστα, έχετε στον νου σας πως τα παιδιά νιώθουν πολύ καλύτερα όταν ο γονιός τους είναι καλά συναισθηματικά και ψυχικά, καθώς δεν ανησυχούν για εκείνον και για το πώς αισθάνεται στη μοναξιά του. Επιπλέον, όταν ο γονιός προχωράει στη ζωή του και έχει και πάλι σύντροφο, δεν πέφτει πάνω από τα παιδιά, δεν τα υπερπροστατεύει, ούτε νιώθει πως η ζωή του να κινείται γύρω από αυτά. Αποτέλεσμα; Δεν γίνεται φορτικός και κουραστικός απέναντί τους!

Μία καινούργια σχέση θα σας προσφέρει και μία σεξουαλική σταθερότητα στη ζωή σας. Ναι, το σεξ δε είναι κάτι που τέλειωσε, ασχέτως της ηλικίας που βρίσκεστε. Μάλιστα, συνηθίζουμε να λέμε πως το σεξ κάνει καλό στην ψυχική αλλά και σωματική μας υγεία μέσα από την έκκριση ορμονών που μας ευνοούν. Τέλος, το συναισθηματικό μοίρασμα, η αίσθηση πως δεν είστε μόνος θα σας αποζημιώσει για όλες εκείνες τις πιθανές αμφιβολίες που τρυπώνουν στο μυαλό σας και σας κάνουν να θέλετε να αποφύγετε να έρθετε και πάλι κοντά με έναν άνθρωπο… Το μόνο που χρειάζεται να προσέξετε είναι πως δεν θα γνωρίζετε στα παιδιά σας όποια καινούργια σύντροφο βρίσκετε, αλλά εκείνη τη μία και μοναδική με την οποία θα νιώσετε πως θέλετε να συνεχίσετε μαζί της τη ζωή σας, με ή χωρίς γάμο…

Διαβάστε επίσης

Απιστία: Ποιοι δεν διστάζουν να απατήσουν και ποιοι είναι απίθανο να το κάνουν

Οργάνωση και πειθαρχία: Μα μπαίνει σε τάξη το παιδί;

Ενεργοί μπαμπάδες: Η Ελλάδα αρνείται να εναρμονιστεί με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο για τη συνεπιμέλεια