Είναι σημαντικό να κατανοήσετε την ακριβή διαδικασία στην ωορρηξία σας ώστε να μπορέσετε να αυξήσετε τις πιθανότητες να συλλάβετε. Οι παρακάτω πληροφορίες ειδικών θα σας βοηθήσουν να υπολογίσετε πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να προσπαθήσετε και πώς να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας. Εξίσου σημαντικό είναι να διατηρήσετε τον αυθορμητισμό στην ερωτική σας ζωή, ώστε να την απολαμβάνετε ως διασκεδαστική και τρυφερή.

Υπολογίστε τη χρονική φάση της ωορρηξίας κατά τον κύκλο σας

Αν οι γνώσεις σας για τη διατροφή και την υγεία είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, τότε ήρθε η ώρα να μάθετε περισσότερα για τη στιγμή που το σώμα σας απελευθερώνει ένα ωάριο, διαδικασία που είναι γνωστή ως ωορρηξία. Αυτό σας βοηθά να γνωρίζετε τη στιγμή που είστε πιο γόνιμη.

Πότε έχετε ωορρηξία; Έχετε περίοδο περίπου κάθε 23 – 35 ημέρες και το πιθανότερο είναι να έχετε ωορρηξία γύρω στις δύο εβδομάδες πριν την περίοδό σας, παρότι αυτό διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν κύκλο 28 ημερών και ωορρηξία τη 14η ημέρα.

Τα συμπτώματα της ωορρηξίας: Σ’ αυτή τη φάση μπορεί να παρατηρήσετε αύξηση των κολπικών υγρών τα οποία γίνονται πιο κολλώδη και θυμίζουν σε υφή το ασπράδι του αβγού.

Καταγράψτε τη θερμοκρασία σας: Ένα βασικό σύμπτωμα της ωορρηξίας είναι οι αλλαγές της θερμοκρασίας του σώματός σας. Μπορείτε να προβλέψετε τον κύκλο σας παίρνοντας τη θερμοκρασία σας. Πέφτει ακριβώς πριν και αυξάνεται αμέσως μόλις συμβεί η ωορρηξία, χρειάζεται όμως να την καταγράφετε την ίδια ώρα κάθε πρωί, προτού πιείτε ή φάτε οτιδήποτε και προτού σηκωθείτε απ’ το κρεβάτι.

Αγοράστε ένα τεστ ωορρηξίας: Μπορείτε να βρείτε τεστ που προβλέπουν την ωορρηξία στα περισσότερα φαρμακεία. Λειτουργούν περίπου όπως τα τεστ εγκυμοσύνης και περιέχουν ραβδάκια που θα χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε τα ούρα σας.

Συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας

Έχετε συχνές ερωτικές επαφές τις γόνιμες ημέρες σας: Όταν πιστεύετε πως έχετε παρατηρήσει όλα τα συμπτώματα ωορρηξίας, κάνετε πολλές φορές έρωτα! Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες σύλληψης καθώς το σπερματοζωάριο μπορεί να επιβιώσει έως και επτά ημέρες, άρα είναι πιο πιθανό να συναντήσει το ωάριο το οποίο, αν δεν γονιμοποιηθεί, επιβιώνει μόνο έως εικοσιτέσσερις ώρες.

Διαβάστε επίσης:

Γονιμότητα: Έτσι μπορεί να ενισχυθεί η ποιότητα των ωαρίων

Γονιμότητα: 12 λόγοι που σας εμποδίζουν να μείνετε έγκυος

Γονιμότητα: Τέσσερις τρόποι να διατηρηθεί σε γυναίκες καρκινοπαθείς