Ζούμε σε μια περίοδο που η υγεία και η υγιεινή βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινωνίας, αλλά και κάθε ανθρώπου. Η στοματική υγεία και υγιεινή δεν αποτελούν εξαιρέσεις, καθώς, όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε, ένα πιο υγιές στόμα σημαίνει λιγότερα μικρόβια, λιγότερες ασθένειες, περισσότερη ευεξία. Δυστυχώς, η στοματική υγιεινή και υγεία στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ σε υψηλά επίπεδα. Στοιχεία ερευνών δείχνουν ότι υπολογίσιμο ποσοστό του πληθυσμού επισκέπτεται τον οδοντίατρο μόνο αν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα (π.χ. φλεγμονή, πόνο) και ότι η απαραίτητη καθημερινή συνήθεια του βουρτσίσματος δεν ακολουθείται από όλους τακτικά και με την ίδια προσήλωση.

Ευτυχώς, στο θέμα αυτό η ΑΙΜ κάνει πολλά. Ευαισθητοποιεί, προμηθεύει με υλικό, οργανώνει αποστολές και κυρίως φροντίζει για τη στοματική υγεία ανθρώπων που έχουν πραγματικά ανάγκη και για κρίσιμους πληθυσμούς όπως τα παιδιά. Κινητήριος δύναμη και έμπνευση πίσω από κάθε της κοινωνική δράση είναι το «Κάθε Χαμόγελο Μετράει», μια δήλωση που σημαίνει πολλά για την ΑΙΜ, καθώς αποτελεί την πηγή, την έμπνευση και τη δέσμευση γύρω από κάθε δράση της.

Στην πραγματικότητα, εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, σχεδιάζει και αξιοποιεί συνέργειες με τοπικούς και άλλους κοινωνικούς φορείς, για να προστατεύει τα χαμόγελα των συνανθρώπων μας και ειδικά εκείνων που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Ούτε λίγο ούτε πολύ μιλάμε για μια τεράστια πορεία και διαδρομή που πραγματοποιήθηκε με την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της, η οποία μέσα σε αυτές τις τρεις δεκαετίες εξέτασε δωρεάν ή και ενημέρωσε για θέματα στοματικής υγιεινής πάνω από 350.000 ανθρώπους, κυρίως παιδιά. Σήμερα, η εκστρατεία αυτή έχει πάρει το όνομα «Βουρτσίζουμε Μαζί» και έχει εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και δωρεάν εξετάσεων ακόμη και σε ακριτικά νησιά, σε συνεργασία με την «Ομάδα Αιγαίου».

Ανάμεσα στις δράσεις που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο η ΑΙΜ διακρίνονται:

Η δωρεά προϊόντων στοματικής φροντίδας για ένα χρόνο σε περισσότερα από 1000 παιδιά και εφήβους, σε 9 ιδρύματα που στηρίζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Αλλά και σε συνεργασία με την ίδια Ένωση, η εκπόνηση του προγράμματος «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι», με στόχο τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για χιλιάδες άπορες οικογένειες και παιδιά, πανελλαδικώς.

Η στήριξη ευπαθών ομάδων σε συνεργασία με την ανεξάρτητη ανθρωπιστική Οργάνωση PRAKSIS, μέσω της λειτουργίας του Οδοντιατρείου της στο Community Center (Πολυϊατρείο) Αθηνών. Πρόκειται για μια κοινωνική δομή και ένα κοινωνικό οδοντιατρείο, που προσφέρουν δωρεάν ανακούφιση και φροντίδα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν θέματα στοματικής υγείας και δεν έχουν δυνατότητα ιατρικής περίθαλψης.

Θέλοντας να αυξήσει περαιτέρω την προσφορά της, η ΑΙΜ συμμετείχε στην πρωτοποριακή πλατφόρμα ηθικής διαφήμισης Good-Loop, η οποία λειτουργεί ως μια online διαφημιστική εταιρεία που προβάλλει το έργο μεγάλων επιχειρήσεων, συγκεντρώνοντας ταυτόχρονα χρήματα για κοινωφελείς σκοπούς. Ως αποτέλεσμα, μέρος των διαφημιστικών εσόδων από την καμπάνια που τρέχει η μάρκα αυτή την περίοδο, θα προσφερθεί στην PRAKSIS, για τη στήριξη των δωρεάν και προς όλους υπηρεσιών του κοινωνικού Οδοντιατρείου της, αλλά και στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» για το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι».

Για την ΑΙΜ, κάθε χαμόγελο μετράει και ένα χαμόγελο σε αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς είναι μια έκφραση αλληλεγγύης που μας κρατά ενωμένους, καθώς και ένα σύμβολο ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.

Κάντε κλικ εδώ και μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τις αξιόλογες πρωτοβουλίες της ΑΙΜ.