Ειδική πρόβλεψη για τις μάσκες προκειμένου να αποφευχθεί ο πανικός σε μία αγορά η οποία εξακολουθεί να έχει μεγάλες ελλείψεις περιλαμβάνει η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου για την σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς από σήμερα Δευτέρα.

Μαζί, λοιπόν, με τα αντισηπτικά και αλκοολούχα προϊόντα μπαίνει ανώτατο όριο και στην πώληση μάσκας.

Έτσι για παράδειγμα κάθε πελάτης μπορεί να αγοράζει μόνο 1 συσκευασία με μάσκα ή μάσκες από φαρμακεία και λοιπά εμπορικά καταστήματα. Μαζί με αυτή δικαιούται να αγοράσει και ένα ακόμα προϊόν είτε αντισηπτικό είτε αλκοολούχο με βάση τον ισχύοντα περιορισμό (2 τεμάχια ανά αγορά και 1 από το κάθε είδος)

Μη υποχρεωτική η χρήση μάσκας – γαντιών

Η ερμηνευτική εγκύκλιος καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μη ιατρικής μάσκας μόνο στους εργαζόμενους σε καταστήματα ή τμήματα σούπερ μάρκετ μη τυποποιημένων τροφίμων (μανάβικα, χασάπικα, τυριά – αλλαντικά κοκ).

Για όλους τους υπόλοιπους (εργαζόμενους και πελάτες) υπάρχει απλά αυστηρή σύσταση. Στη μοναδική περίπτωση που υποχρεούνται οι καταναλωτές – πελάτες είναι στη χρήση ανελκυστήρα εντός καταστήματος.

Επίσης δεν είναι υποχρεωτική και η χρήση γαντιών από υπαλλήλους και καταναλωτές. Αντίθετα υποχρεωτική είναι η υγιεινή χεριών είτε με προσεκτικό πλύσιμο χεριών με νερό και σαπούνι είτε με χρήση αντισηπτικού.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποια καταστήματα και πώς θα λειτουργήσουν σήμερα: Οι εξαιρέσεις, το ωράριο, η χρήση μάσκας

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα έχουν εμβόλιο για τον κορωνοϊό έως το τέλος του χρόνου