Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται 1.300 ασθενείς με κορωνοϊό, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης , προσθέτοντας ότι η εγχώρια φαρμακευτική βιομηχανία έχει αυξήσει την παραγωγή φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία της Covid-19.

«Μεταξύ των φαρμάκων αυτών (…) είναι η υδροχλωροκίνη (…), οι ποσότητες της οποίας αυξήθηκαν κατά μερικές φορές» , δήλωσε ο Μουράσκα.

Παράλληλα ο υπουργός επισήμανε ότι σε όλες τις περιφέρειες έχουν διατεθεί τα απαραίτητα κονδύλια για να δημιουργηθούν νέες κλίνες για τους ασθενείς με κορωνοϊό και να αποζημιωθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι εξετάζει το ενδεχόμενο της ένταξης μεγαλύτερου αριθμού φοιτητών των ιατρικών σχολών στην μάχη κατά του κορωνοϊού.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν είχε ζητήσει από το υπουργείο Υγείας να στείλει φοιτητές των ιατρικών σχολών του 4ου και 5ου έτους να κάνουν την πρακτική τους σε νοσοκομεία αναφοράς.

Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής έχει καλυφθεί το 96% των κλινών στα νοσοκομεία που προορίζονται για ασθενείς με κορωνοϊό.

Δημιουργούνται 5.000 νέες κλίνες για ασθενείς στη Μόσχα

Οι αρχές της Μόσχας θα κατασκευάσουν δίπλα σε νοσοκομεία προσωρινά καταλύματα για 5.000 ασθενείς με κορωνοϊό, δήλωσε ο Σεργκέι Σομπιάνιν, κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης με θέμα την κατάσταση σε σχέση με τον κορονοϊό.

«Πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε 5.000 κλίνες σε προσωρινά καταλύματα δίπλα σε νοσοκομεία που διαθέτουν εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας όπως είναι το νοσοκομείο στην Κομμουνάρκα», δήλωσε ο Σομπιάνιν.