Με σφοδρές επικρίσεις έρχεται αντιμέτωπος ο Αμερικανός πρόεδρος όσον αφορά στη διαχείριση της τεράστιας υγειονομικής κρίσης, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται οι ΗΠΑ με σχεδόν ένα εκατομμύριο κρούσματα κορωνοϊού και πάνω από 40.000 θανάτους.

Νοσηλευτές συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο για να διαβάσουν στον ένοικό του μήνυμα διαμαρτυρίας για την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία.

«Έχουμε μήνυμα για τον πρόεδρο Τραμπ. Αποτύχατε να προστατεύσετε τη χώρα μας από τον νέο κορωνοϊό. Αποτύχατε να προστετύσετε τους Αμερικανούς. Αποτύχατε να δισφαλίσετε ότι το σύστημα υγείας μας μπορεί να αντέξει αυτήν την πίεση της υγειονομικής κρίσης. Αποτύχατε να προστατεύσετε γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας», τα λόγια που μεταξύ άλλων εμπεριέχονται στο μήνυμα που διαβάζει νοσοκόμα.

Δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι  που αποφάσισαν να φανερώσουν τη δυσαρέσκειά τους έξω από τον Λευκό Οίκο. Τηρώντας την απαραίτητη απόσταση των δύο μέτρων και με μάσκες υπέδειξαν την ανεπάρκεια της αμερικανικής κυβέρνησης απέναντι σε ένα ζήτημα μείζονος σημασίας.

«Μας υποχρεώσατε να ρισκάρουμε τις ζωές μας για να σώσουμε τους ασθενείς.Σε όλη τη χώρα, νοσηλευτές παρέχουν φροντίδα στους ασθενείς χωρίς να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να προστατευτούν. Θα έπρεπε να έχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως αναπνευστήρες, ειδικές μάσκες προσώπου, στολές και γάντια. Πολλοί από εμάς καλύπτουμε το πρόσωπό μας με φουλάρια» αναφέρεται στο συγκλονιστικό μήνυμα..