Τις 20.000 προστατευτικές ιατρικές μάσκες, δωρεά από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, παρέλαβε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού, Γιώργου Κουμουτσάκου, και της πρέσβειρας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, Τσανγκ Τσιγιουέ.

5072112
5072114

Με πρόταση του κ. Κουμουτσάκου, 5.000 από τις μάσκες θα διατεθούν στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, λόγω της εκεί κατάστασης. Οι υπόλοιπες θα διατεθούν στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά.

Μετά την παραλαβή, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι η δωρεά της Κίνας «είναι ένα μήνυμα καλής συνεργασίας των κρατών μας προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια κοινή απειλή, η απειλή της πανδημίας, που ταλαιπωρεί εδώ και μήνες όλον τον κόσμο».

Από την πλευρά της η κ. Τσιγιουέ επισήμανε ότι είναι μια κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα. «Θεωρώ, όμως, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει πολύ αποτελεσματικά μέτρα για την αποτροπή και τον έλεγχο της πανδημίας, τα οποία έχουν φέρει καλά αποτελέσματα».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας τα εξής: «συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές και ανταλλάσσουμε πληροφορίες και καλές πρακτικές, τις οποίες οι Κινέζοι γιατροί και νοσηλευτές έχουν αποκομίσει τους τελευταίους μήνες».

Εξήγησε ότι αυτές οι μάσκες «δόθηκαν από συγκεκριμένες κινεζικές επιχειρήσεις».

«Αναγνωρίζουμε ότι είναι μια κρίσιμη στιγμή για την πρόληψη του COVID-19 και χαιρόμαστε που μπορούμε να βοηθήσουμε. Η Ελλάδα και η Κίνα έχουν πολύ καλές σχέσεις και θεωρώ πως ο καλύτερος φίλος είναι αυτός που συμπαρίσταται στην ανάγκη», κατέληξε η πρέσβειρα της Κίνας.