Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η περιοχή του Κρανιδίου, μετά την είδηση ότι εντοπίστηκαν 150 κρούσματα κορωνοϊού σε δομή μεταναστών.

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, όπως ανέφερε σήμερα, όμως, είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή, με δύο επιστολές του στις αρχές Απριλίου.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο κ. Γεωργόπουλος, με έγγραφά του στις αρμόδιες αρχές στις 3 και 7 Απριλίου εξέφραζε την ανησυχία του και ζητούσε την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος και του Κέντρου Υγείας της περιοχής.

Ο κ. Γεωργόπουλος έκανε λόγο για πρωτόγνωρη κατάσταση και εξήγησε πως πλέον η δομή έχει στεγανοποιηθεί, δεν μπαίνει και δεν βγαίνει κανείς και ταυτόχρονα μέσα στο ξενοδοχείο γίνεται προσπάθεια να διαχωριστούν οι ευπαθείς ομάδες και τα θετικά κρούσματα. Ωστόσο αυτό δεν είναι εύκολο καθώς πρόκειται για οικογένειες.

Αγωνία για τα αποτελέσματα μετά τα 125 τεστ σε πολίτες

Εντωμεταξύ σήμερα είναι σε εξέλιξη έλεγχοι σε ανθρώπους που εργάζονται στην περιοχή και ενδεχομένως έχουν έρθει σε επαφή με φιλοξενούμενους που βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Οι έλεγχοι είναι σαρωτικοί, ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα και νέων τεστ που πραγματοποίησε χθες στην περιοχή ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε πολίτες της περιοχής.

Στο Κρανίδι βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και τον γενικό γραμματέα υποδοχής αιτούντων άσυλο, Μάνο Λογοθέτη.

Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκαν τεστ σε 125 πολίτες. Πρόκειται για εργαζομένους σε τοπικές επιχειρήσεις και τράπεζες, αστυνομικούς και άλλους κατοίκους της περιοχής, τους οποίους είτε είχαν επισκεφθεί οι αλλοδαποί που διαμένουν στη δομή, είτε είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Όπως ο Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας των πολιτών και αποφυγής της διασποράς του ιού, στεγανοποιείται η δομή μεταναστών, ενώ θα εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας από 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί για 14 ημέρες.

«Ολοκληρώσαμε μια σειρά συσκέψεων. Τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας, μας δημιούργησαν την ανάγκη ενός συναγερμού. Είχαμε 150 (148 φιλοξενούμενους, έναν εργαζόμενο και ένα στέλεχος της δομής) θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε σύνολο 497 δειγμάτων. Και οι 150 είναι όλοι ασυμπτωματικοί. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Από τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε θέσει σε καραντίνα τη δομή, ώστε να μην έχουμε διασπορά στην κοινότητα. Όλα είναι υπό έλεγχο αυτή της στιγμή. Θα παρθούν προληπτικά μέτρα για την περιοχή. Θα υπάρξει περιορισμός της μετακίνησης των πολιτών, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις ευπαθείς ομάδες, στην περιοχή. Να μη βγουν στο δρόμο για τις επόμενες 14 μέρες. Η δομή στεγανοποιείται. Δεν θα μπαίνει και δεν θα βγαίνει κανείς. Ο δήμος της περιοχής μπαίνει σε απαγόρευση κυκλοφορίας 8 το βράδυ με 8 το πρωί για τις επόμενες 14 ημέρες, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών και των παζαριών. Ενισχύεται το κέντρο υγείας του Κρανιδίου με έξι γιατρούς και τέσσερις νοσηλευτές», δήλωσε την Τρίτη το μεσημέρι ο κ.Χαρδαλιάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Το Κρανίδι είχε κρούσμα από τις 6 Μαρτίου λέει η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου

Κρανίδι: Τεστ για κορωνοϊό σε αστυνομικούς, εργαζομένους σε τράπεζες και καταστήματα