Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται για την επανεκκίνηση της οικονομίας τους, με τον Ντόναλντ Τραμπ να υποστηρίζει ακόμη και τις διαδηλώσεις που γίνονται για το συγκεκριμένο σκοπό σε διάφορες πολιτείες, την ίδια στιγμή όμως, οι νεκροί από την πανδημία που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός εξακολουθούν να είναι πολλές εκατοντάδες σε καθημερινή βάση στην αμερικανική επικράτεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αμερικανικών υπηρεσιών, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 2.802 θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό, ενώ διαπιστώθηκαν άλλα 27.046 κρούσματα της ασθένειας Covid-19.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από την πανδημία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ανέρχεται πλέον σε 45.316, ενώ οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ασθενών με κορωνοϊό, ανέρχονται σε 819.805.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί δύο πολύ βαρείς ημερήσιοι απολογισμοί (πάνω από 3.800 και πάνω από 4.500 νεκροί) αλλά αυτό οφειλόταν εν μέρει στο ότι προστέθηκαν στα θύματα εκατοντάδες θάνατοι που «πιθανόν συνδέονταν» με την COVID-19, αλλά δεν είχαν συμπεριληφθεί στα επίσημα δεδομένα ως εκείνη τη στιγμή.

Το προηγούμενο μακάβριο παγκόσμιο ρεκόρ είχε επίσης καταγραφεί στις ΗΠΑ, με πάνω από 2.500 θανάτους την 15η Απριλίου.

«Βλέπω φως στην άκρη του τούνελ», επανέλαβε παρ’ όλ’ αυτά ο Τραμπ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την αντίδραση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην κρίση.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός – Τραμπ: Ανακοίνωσε την αναστολή μετανάστευσης για 60 ημέρες

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 45.000, αναφέρει το Reuters