Στην δομή μεταναστών στο Κρανίδι βρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς εντοπίστηκαν τουλάχιστον 150 κρούσματα κορωνοϊού.

Ένα στοιχείο που προκαλεί προβληματισμό, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι όλοι όσοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είναι ασυμπτωματικοί.

O κ. Χαρδαλιάς μετά το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που διαπιστώθηκε στην δομή μεταναστών μετέβη επί τόπου μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα αλλά και τον γ.γ. υποδοχής αιτούντων άσυλο, Μάνο Λογοθέτη.

«Τηρήθηκε το πρωτοκολλο από την πρώτη στιγμή», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε εδώ προκειμένου να εξετάσουμε τα μέτρα που θα παρθούν για την περιοχή», πρόσθεσε.

«Έχουμε 150 κρούσματα, και οι 150 (148 φιλοξενούμενοι, ένας εργαζόμενος και ένα στέλεχος της δομής) είναι ασυμπτωματικοί. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Χρειάζεται νηφαλιότητα», επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Έκκληση στους ανθρώπους που είναι στην περιοχή ή έχουν έρθει σε επαφή να μπουν σε καραντίνα 15 ημερών. Η δομή κλείνει. Ο δήμος προχωρά στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι 8 το πρωί. Η κίνηση θα γίνεται μόνο για περιπτώσεις Β1, Β2, Β3, τα άλλα αναστέλλονται. Αναστέλλονται παζάρια και οι λαϊκές αγορές», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Προέχει να ακολουθήσουν όλοι τις οδηγίες και να προφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες. Θα παραμείνω στην περιοχή μέχρι αύριο», είπε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς.

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

Το χρονικό με το κρούσμα στο Κρανίδι

Ο συναγερμός για το Κρανίδι ενεργοποιήθηκε την Κυριακή όταν ενημερώθηκαν οι αρχές ότι το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε η 28χρονη Σομαλή ήταν θετικό.

Η γυναίκα από τη Σομαλία, η οποία βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της είχε προσέλθει στο νοσοκομείο Ναυπλίου για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού και εκεί υποβλήθηκε για τυχόν έκθεση στον Covid-19.

H 28χρονη, πάντως, δεν είχε συμπτώματα και γι’ αυτό αποφασίστηκε να παραμείνει σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιο της, στην δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.

Το ξενοδοχείο στο Κρανίδι έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους μετά από θετικό κρούσμα σε εργαζόμενη καθαρίστρια η όμως δεν προσήλθε για εργασία τις τελευταίες 12 ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 120 τα θύματα κορωνοϊού στην Ελλάδα – Πέθανε γυναίκα 101 ετών στο «Σωτηρία»

Περί το 6% των Γάλλων έχει εκτεθεί στον ιό ως τις 11 Μαΐου – Ανεπαρκές ποσοστό για ανάπτυξη ανοσίας

Κορωνοϊός: Ο παράγοντας που διπλασιάζει τον κίνδυνο για τους νεότερους ασθενείς