Αισιόδοξη ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε φέτος διακοπές εμφανίστηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αναστασία Κοτανίδου, η οποία ανέφερε ότι ακόμα και στις διακοπές μας πρέπει να τηρούμε ορισμένα από τα μέτρα για τον κορωνοϊό, όπως τις… αποστάσεις και να μην είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο.

«Σίγουρα θα κάνουμε διακοπές φέτος. Η χώρα μας είναι ιδανική για να κάνουμε διακοπές. Όχι μόνο εμείς αλλά και έρχονται. Βεβαίως και θα κάνουμε διακοπές. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να μην είμαστε στις παραλίες ο ένας πάνω στον άλλο και να έχουμε μία σχετική απόσταση», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κοτανίδου.

Όσον αφορά το κατά πόσο η θερμοκρασία επηρεάζει τη ζωή του κορωνοϊού, η καθηγήτρια ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ανάσχεση του ιού λόγω ζέστης και κλίματος». Και πρόσθεσε ότι «ο παρόμοιος ιός MERS είχε εμφανιστεί στην Σαουδική Αραβία που η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή». Εξήγησε βέβαια, ότι είναι θετικό το γεγονός ότι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας οι περισσότεροι θα βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους και αυτό θα οδηγήσει στην πιο γρήγορη άρση των μέτρων.

Επιπλέον ανέφερε ότι τα πράγματα με την πανδημία στη χώρα μας είναι πολύ καλά και σε λίγο καιρό οι γιατροί θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν ότι δεν υπάρχουν εισαγωγές κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΜΕΘ. Υπογράμμισε, όμως, ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν θα πρέπει να χαλαρώσουν. «Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να χαλαρώσουμε. Επειδή ο Έλληνας έχει ακούσει όλα αυτά τα μέτρα πιστεύω ότι θα υπακούει και στα μέτρα που θα του συστηθούν. Η ζωή μας αλλάζει. Δεν θα είναι ίδια. Θα πρέπει να ξεχάσουμε τις πολλές αγκαλιές και τα φιλιά κάτι που είναι μέσα στο ταπεραμέντο μας. Και μόλις βγει το εμβόλιο θα μπορέσουμε να ξαναγκαλιαστούμε χωρίς φόβο», σημείωσε η Αναστασία Κοτανίδου.