Δωρεά ύψους 1εκατ. ευρώ για την αγορά οθονών παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών ασθενών (μόνιτορ), έλαβε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) της Κύπρου, από τον Ρόμαν Σεμιόκιν, Ρώσο επιχειρηματία που απέκτησε τη Κυπριακή υπηκοότητα μέσω του προγράμματος πολιτογράφησης με επένδυση και οποίος διαμένει μόνιμα στη Κύπρο εδώ και μερικά χρόνια με την οικογένεια του.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, ο κ. Σεμιόκιν μέσα από αυτή τη γενναιόδωρη πράξη επιθυμεί να συμβάλει στις προσπάθειες αντιμετώπισης του ιού COVID-19 στην Κύπρο.

Οι οθόνες παρακολούθησης ασθενών (μόνιτορ) θα τοποθετηθούν στη νέα πτέρυγα Μονάδας Εντατικής Θεραπείας που κατασκευάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Τα πρώτα μόνιτορ, αναμένεται να φθάσουν στην Κύπρο τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες, αλλά και την ευγνωμοσύνη του προς τον κ. Σεμιόκιν και αναφέρει ότι πρόκειται για μία συγκινητική και αλτρουιστική κίνηση, η οποία ενισχύει σημαντικά τη προσπάθεια του ΟΚΥπΥ αλλά και την συλλογική προσπάθεια της Πολιτείας για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του COVID – 19.

Ειδήσεις σήμερα:

Το protothema.gr στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού: Πώς φροντίζουν ασθενή με Covid-19

ΟΗΕ: Μόνο ένα ασφαλές εμβόλιο θα επιτρέψει την επάνοδο στην κανονικότητα

Η συγκλονιστική μάχη Έλληνα ομογενή με τον κορωνοϊό: Έμεινα σε κώμα 11 ημέρες, έζησα γιατί με περίμεναν οι κόρες μου