Στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων που προωθεί η ιταλική κυβέρνηση, από τις 4 Μαΐου, σχεδιάζεται, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, επιβολή διαφορετικών ωραρίων λειτουργίας για δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές εταιρίες και βιομηχανίες.

Με αυτό τον τρόπο, θα μπορούσε να επιτραπεί και στα δημόσια μέσα μεταφοράς να μην δεχθούν τεράστια πίεση τις πρώτες πρωινές ώρες. Όπως έχει διαρρεύσει έως τώρα, στα λεωφορεία και στα μετρό των ιταλικών πόλεων, οι επιβάτες ταξιδεύουν, πολύ πιθανά, όλοι καθιστοί, αφήνοντας ανάμεσά τους, πάντα, μια κενή θέση.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης Κόντε, εξέδωσε νέα απόφαση βάσει της οποίας οι κατά τόπους νομάρχες, μαζί με τις υπηρεσίες του ιταλικού δημόσιου συστήματος υγείας, θα πρέπει να κινητοποιηθούν για την λεπτομερή εξακρίβωση της τήρησης των συνθηκών ασφαλείας, σε όλους τους χώρους εργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στα εμπορικά καταστήματα.

Η ιταλική κυβέρνηση, με απόφαση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, έχει προχωρήσει στη σύσταση δεκαεπταμελούς ειδικής «επιχειρησιακής ομάδας δράσης», με επικεφαλής τον μάνατζερ Βιττόριο Κολάο.

Αποστολή της είναι να εντοπίσει, για κάθε παραγωγικό τομέα της χώρας και για το σύνολο των πολιτών, τον καταλληλότερο και ασφαλέστερο τρόπο με τον οποίο μπορούν να επιστρέψουν, σταδιακά, στους καθημερινούς ρυθμούς που τους ήταν γνώριμοι, πριν από την κρίση που δημιούργησε ο κορωνοϊός.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσιόδρας: 102 νεκροί – 22 νέα κρούσματα – 2.192 συνολικά – 72 διασωληνωμένοι

Μόσιαλος: Πώς θα γίνει η άρση των περιορισμών

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο