Θετική στον κορωνοϊό έχει διαγνωστεί σχεδόν μία στις επτά έγκυες στη Νέα Υόρκη, την πολιτεία των ΗΠΑ που έχει πληγεί περισσότερο από την επέλαση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Independent, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα ιατρικά κέντρα NewYork-Presbyterian και Columbia University Medical Centre, από τις 215 γυναίκες που είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο, για να γεννήσουν από τις 22 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου, οι 33 διαγνώστηκαν θετικές και οι 29 από αυτές δεν παρουσίασουν συμπτώματα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική μελέτη, οι τρεις από τις γυναίκες που ήταν ασυμπτωματικές παρουσίασαν συμπτώματα κατά την παραμονή τους στο νοσοκομείο.

Οι άλλες τέσσερις που διαγνώστηκαν θετικές είχαν εμφανίσει πυρετό.

Μια ακόμη περίπτωση που αξίζει να αναφερθεί είναι εκείνη γυναίκας που εισήχθη, ούσα αρνητική στον κορωνοϊό, στο νοσοκομείο, τρεις ημέρες όμως αργότερο βγήκε θετική στον ιό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία γυναίκα σε περίοδο εγκυμοσύνης δεν έχει πεθάνει από κορωνοϊό, ωστόσο σε πολλές χώρες έχουν καταγραφεί κρούσματα και θάνατοι από τη νόσο σε νεογέννητα και μικρά παιδιά.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός – Δεν «μασάει» ο Κουόμο: «Αν ο Τραμπ μου πει να άρω το lockdown, θα του πω όχι»

Κορωνοϊός: Βγαίνει από τη ΜΕΘ στο Θριάσιο και το ιατρικό προσωπικό ξεσπά σε χειροκροτήματα

Κορωνοϊός: Ερωτήσεις και απαντήσεις για ασθενείς με νεοπλασματικές παθήσεις