Την Δευτέρα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τα μέτρα που θα παρθούν προκειμένου να μην υπάρξει περιατέρω μετάδοση του κορωνοϊού σε οικισμό «Ρομά» του Δροσερού Ξάνθης, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς καθώς αναμένεται η ολοκλήρωση των δειγματοληπτικών ελέγχων στον οικισμό.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης εμπλεκόμενων φορέων, υγειονομικών και διοικητικών παραγόντων, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ξάνθης υπό την προεδρία του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά που εκτάκτως επισκέφθηκε την περιοχή.

Το επιβεβαιωμένο κρούσμα που είναι βρέφος 15 μηνών και διέμενε στον οικισμό Δροσερό σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές υπηρεσίες. Το βρέφος ύστερα από σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο Ξάνθης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και μεταξύ των άλλων εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη του έγινε και το τεστ για τον κορωνοϊό στο οποίο βρέθηκε θετικό. Αμέσως, ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του βρέφους προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα άτομα που έχουν νοσήσει.

Ο υφυπουργός Πολιτιστικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του έκανε λόγω για μια περιοχή με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και με πολλούς θύλακες της νόσου που πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε επίσης ότι αύριο το μεσημέρι, οπότε και θα ολοκληρωθεί η δειγματοληπτική διαδικασία εντός του οικισμού, θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις .

Πάνω από 5.000 κάτοικοι στον οικισμό

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τζέπελης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογράμμισε ότι στον οικισμό του Δροσερού διαμένουν πάνω από 5.000 κάτοικοι για τους οποίους ο δήμος επιδεικνύει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα. Τόνισε ακόμα ότι ο δήμος είναι καθόλα έτοιμος να συνδράμει, με κάθε μέσο και τρόπο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του οικισμού μετά τη λήψη των μέτρων που θα αποφασιστούν.

Ο δήμαρχος σημείωσε επίσης ότι μόλις πριν από λίγες μέρες οι υπηρεσίες κοινωνικές προστασίας του δήμου διένειμαν 700 δέματα με είδη πρώτη ανάγκης και ατομικής φροντίδας σε κατοίκους του οικισμού και ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει και νέα διανομή τροφίμων και ειδών ατομικής φροντίδας.