Παρουσία της αστυνομίας πραγματοποιείται η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι εκεί όπου το πρωί ο ένας εκ των ιερέων φέρεται να κοινωνούσε κόσμο, όπως τον εμφάνισαν κάποιες εικόνες.

koukaki-ekklisia__2_

Ήδη από νωρίς το απόγευμα κάποιοι πιστοί έφθασαν στον ναό, άναβαν ενα κερί στην κεντρική πόρτα, εκεί που έχουν τοποθετηθεί το παγκάρι, και το σημείο με καντήλι και έφευγαν. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας δεν ήρθε για την απογευματινή λειτουργία που ξεκίνησε στις 7, την ώρα που ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έχει ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα.

Koukaki-ekklisia

Οπως φαινεται και στις φωτογραφίες του protothema.gr αξιωματικός της αστυνομίας βρίσκεται στην εκκλησία ενώ ομάδες της αστυνομίας με δίκυκλα περιπολούν γύρω από την εκκλησία και στην ευρύτερη περιοχή, με τους κατοίκους να έχουν αναστατωθεί. Μάλιστα, όπως είπαν κάποιοι στο protothema.gr ο ιερέας κοινώνησε περίπου 15 άτομα το πρωί της Κυριακής.


Για το περιστατικό στο Κουκάκι διέταξε έρευνα και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή τονίζει ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους. Υπογραμμίζει επίσης ότι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής έχει ως εξής:

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.»

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περιστατικά τόσο  στο Κουκάκι όσο και στην Κέρκυρα.

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στην Κέρκυρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, το ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος λιτανεύτηκε εντός του ναού, παρουσία συνολικά περισσότερων από 15 ατόμων. Επίσης, τελέστηκε το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας παρά τις απαγορεύσεις που υπάρχουν αλλά και τις επίσημες θέσεις που έχουν καταθέσει ακόμα και άνθρωποι της εκκλησίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Η Τουρκία επιχειρεί να προωθήσει στην Ελλάδα ασθενείς μετανάστες

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Πρώτη χώρα σε νεκρούς και κρούσματα – Νέα Υόρκη: Νεκροτομεία έξω από νοσοκομεία

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πάνω από 600 παραβάσεις μέσα σε λίγες ώρες