Αυξημένη κίνηση στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, που φτάνει σε ποσοστό το 18%, καταγράφουν οι 600 ανιχνευτές του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα, κατά τη δεύτερη εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων (30 Μαρτίου – 5 Απριλίου) διαπιστώθηκε αύξηση της κυκλοφορίας σε ποσοστό 7.6% σε σύγκριση με τους φόρτους της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής των μέτρων (23 – 29 Μαρτίου).

Μάλιστα κατά την τρίτη εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων, δηλαδή την τρέχουσα εβδομάδα, παρουσιάστηκε περαιτέρω αύξηση της κυκλοφορίας σε ποσοστό 10% σε σύγκριση με τους φόρτους της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής των μέτρων.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις χαρακτηρίζονται ανησυχητικές, καθώς καταδεικνύουν ότι κυκλοφορούν περισσότεροι πολίτες σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα.

Τα σχετικά στοιχεία και συμπεράσματα με εντολή του Περιφερειάρχης Γιώργου Πατούλη θα μεταβιβαστούν άμεσα στα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να ληφθούν μέτρα που θα περιορίσουν άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών.

Να σημειωθεί ότι μετά από σχετικό αίτημα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σε συνέχεια της εφαρμογής του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου και Περιφέρειας Αττικής, τα στοιχεία που καταγράφονται από τα σημεία μέτρησης του οδικού δικτύου, θα προωθούνται καθημερινά και θα αξιοποιούνται από την Πολιτική Προστασία και όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία.