Πενήντα μέλη του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκωλ» διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Τρεις ναύτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν «για προληπτικούς λόγους».

«Τα αποτελέσματα των 66 ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν κατέληξαν στη διαπίστωση 50 κρουσμάτων κορωνοϊού πάνω στο “Σαρλ ντε Γκωλ”», ανέφερε το υπουργείο Στρατού, δύο ημέρες μετά την ενημέρωση για ύποπτα κρούσματα.

«Καμία επιδείνωση στην κατάσταση της υγείας των ναυτών στο σκάφος δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή», προσθέτει το υπουργείο.

Η εστία της προσβολής των μελών του πληρώματος δεν έχει γίνει γνωστή, ενώ το πυρηνοκίνητο σκάφος που διαπλέει τον Ατλαντικό, δεν έχει έλθει σε επαφή με κάποιο ξένο στοιχείο από τις 15 Μαρτίου. Η διοίκησή του, την περασμένη Τετάρτη είχε αποφασίσει να επισπεύσει τον κατάπλου του στη Γαλλία λόγω του εντοπισμού υπόπτων κρουσμάτων.

«Στόχος είναι να εντοπίσουμε τη διαδρομή μετάδοσης του κορωνοϊού και να εφαρμόσουμε το πρωτόκολλο για τον περιορισμό της επέκτασης του ιού», τονίζει το υπουργείο. Μία ομάδα των Υπηρεσών Υγείας του Στρατού (SSA), έχει αποσταλεί από την Τετάρτη στο «Σαρλ ντε Γκωλ» με δύο επιδημιολόγους, έναν ειδικό στη βιοασφάλεια και ένα γιατρό για τη λήψη δειγμάτων.

Οι τρεις ναύτες που απομακρύνθηκαν διακομίστηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Σαντ-Αν στην Τουλόν για να «διατηρηθούν οι ιατρικές δυνατότητες» του σκάφους, τονίζει το υπουργείο, ενώ ταυτόχρονα αποφασίστηκε το πλήρωμα να φέρει υποχρεωτικά μάσκες προστασίας.

Μετά το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Θίοντορ Ρούζβελτ» το «Σαρλ ντε Γκολ» είναι το δεύτερο σκάφος τέτοιας κλάσης που πλήττεται από την πανδημία.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς έχει κινηθεί ο κορωνοϊός στην Ελλάδα εδώ και 6 εβδομάδες

Πειραματικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα δοκιμαστεί σε ανθρώπους τον Μάιο!