Με αφορμή τα δημοσιεύματα αυτά, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε ποινική προκαταρκτική έρευνα, την οποία θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια. Αντικείμενο της έρευνας που τώρα ξεκινά, θα είναι να διαπιστωθεί αν μέσω των δημοσιευμάτων αυτών έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα επίμαχα δημοσιεύματα που έδιναν έθεταν τέλος στην πανελλαδική καραντίνα εντός του μήνα που διανύουμε, είχε διαψεύσει χθες και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Μάλιστα, ο ίδιος είχε σημειώσει ότι η ποινική νομοθεσία προβλέπει κυρώσεις για όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.
Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, τα εν λόγω δημοσιεύματα -κάποια εξ΄ αυτών αναφέρουν και συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα λήξουν τα μέτρα- δημιουργούν μείζον ζήτημα σε σχέση με την σωστή ενημέρωση των πολιτών, οι οποίοι την στιγμή που βλέπουν στις οθόνες τους εκπροσώπους της Πολιτείας να ανακοινώνουν νέα μέτρα, διαβάζουν παράλληλα στο Διαδίκτυο ότι αυτά θα λήξουν εντός του Απριλίου!
Το γεγονός αυτό, όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές εκτός του ότι δημιουργεί σύγχυση και ανησυχία στους πολίτες,, κλονίζει και την πίστη τους στην ανάγκη εφαρμογής των μέτρων.