*Γράφουν οι Βασίλης Γούλας, Λίνα Κεκέση

«Μη φοβάστε, θα τα καταφέρουμε,θα τον κερδίσουμε αυτό τον πόλεμο, να είστε αισιόδοξοι», αυτά ήταν τα λόγια του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα», το οποίο επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά το πρωί της Τετάρτης.

Ήταν λίγα λεπτά μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης όταν ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανέβαινε τα σκαλιά της μονάδας COVID 19 συνοδευόμενος από το Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ.Χρήστο Ροϊλό.

«Ήθελα εδώ και μέρες για τους ανθρώπους αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή να βρω έναν τρόπο να τους εμψυχώσω και να τους δώσω δύναμη για τη συνέχεια. Ζήτησα από τον κ.Τσιόδρα να έρθει στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα και να μιλήσει στο υγειονομικό προσωπικό και εκείνος δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόσκληση και χτες το πρωί πήγαμε στο νοσοκομείο. Εκεί τους είδε όλους, ασθενείς, ιατρικό, νοσηλευτικό και το υπόλοιπο προσωπικό, τους ευχαρίστησε για την τεράστια προσπάθεια την οποία κάνουν , τους εμψύχωσε και τους είπε να μη φοβούνται τίποτα και να ξέρουν ότι η βασική προτεραιότητα τόσο του ίδιου όσο και του υπουργείου είναι η ασφάλεια του προσωπικού όσον αφορά την υγεία τους αλλά και η υγεία των ασθενών» είπε ο Χρήστος Ροϊλός στο protothema.gr

Σημαντικό είναι ότι το νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα ήταν κλειστό από το 2011 και πλέον εκεί λειτουργεί η κλινική που φιλοξενεί ήπια περιστατικά κορωνοϊού διαθέτοντας πενήντα κλίνες «ανακουφίζοντας» τα νοσοκομεία αναφοράς.

Πριν την επίσκεψη στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα είχε προηγηθεί επίσκεψη του κ. Τσιόδρα στο νοσοκομείο Αττικόν, το νοσοκομείο, δηλαδή, στο οποίο ανήκει ο ίδιος όπου και εκεί με λόγια από καρδιά έδωσε κουράγιο και δύναμη και εμψύχωσε γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

«Είναι αλήθεια ότι η επίσκεψη του κ. Τσιόδρα έδωσε δύναμη, κουράγιο και μεγάλη χαρά σε όλα τα παιδιά στο νοσοκομείο. Περίπου 60 άτομα εργάζονται εκεί, από τους γιατρούς, τους νοσηλευτές μέχρι τους τραυματιοφορείς και τις καθαρίστριες. Και είναι όλοι τους νέοι άνθρωποι, κάτω από 50 ετών που μάχονται στην πρώτη γραμμή και τους αξίζουν εύσημα» επισημαίνει στο protothema.gr ο κ. Ροϊλός.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στους υγειονομικούς, τους «ήρωες της πρώτης γραμμής» όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε σε αυτούς ονομαστικά στην ενημέρωση των πολιτών το απόγευμα της Τετάρτης.

close icon

VIDEO: YGEIAMOU