Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά ο τόπος μας στη μάχη που δίνει με τον κορωνοϊό, ο επιχειρηματικός κόσμος και η Ελληνική ναυτιλία δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι. Η οικογένεια του κ. Γιώργου Προκοπίου στο κάλεσμα της Ελληνικής Κυβέρνησης για βοήθεια σε όσους μπορούν να προσφέρουν ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή.

Φρόντισαν για την εύρεση και αγορά, απο διάφορους προμηθευτές στην Κίνα, υλικών προστασίας των ιατρών (PPE) συνολικού βάρους 40 τόνων και όγκου 250 κυβικών μέτρων για άμεση διάθεση στα νοσοκομεία της χώρας. Πιο συγκεκριμένα εντός της εβδομάδος και σε 3 δόσεις φθάνει στη χώρα μας αεροπορικώς ο παρακάτω εξοπλισμός.

-2,500,000 ζευγάρια προστατευτικά γάντια
-130,000 αδιάβροχες στολές
-30,000 ολόσωμες προστατευτικές στολές.

Καθοριστικό ρόλο στη προσπάθεια είχε ο Γενικός Διευθυντής του Κινεζικού Νηογνώμονα στην Ελλαδα κος Jiping Chen και η Κινεζική πρεσβεία. Να σημειωθεί ότι ο κ. Γιώργος Προκοπίου είναι πρόεδρος της επιτροπής του Κινεζικούς Νηογνώμονα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο καθώς επίσης και τακτικός πελάτης των Κινεζικών ναυπηγείων τα τελευταία 20 χρόνια. Τον συντονισμό του εγχειρήματος ανέλαβε ο κ.Κωνσταντίνος Λάμψιας (στέλεχος της ναυτιλιακής εταιρείας και γαμπρός του κ.Γιώργου Προκοπίου) σε στενή συνεργασία με τη Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας ( Ε.Κ.Α.Π.Υ) και το ΙΦΕΤ.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός – Επίδομα 800 ευρώ: Άνοιξε η πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr

Κορωνοϊός – Μέτρα: Ακόμα και μετά την άρση τους θα πρέπει να κρατάμε αποστάσεις, λέει καθηγητής