Η αμερικανική κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με την Moderna Inc και ανακοίνωσε ότι διεξάγει συνομιλίες με τουλάχιστον άλλες δύο εταιρίες για να τις προετοιμάσει για την παραγωγή μαζικών ποσοτήτων εμβολίων κατά του κορωνοϊού πριν ακόμη αποδειχθεί πως τα εν λόγω εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Κατά την περίοδο που διανύουμε δεν υπάρχουν εγκεκριμένες θεραπείες ούτε εμβόλια ειδικά για την αντιμετώπιση της COVID-19, που εξαπλώνεται παγκοσμίως έχοντας λάβει διαστάσεις πανδημίας.

Παρόμοια συμφωνία έχει υπογραφεί και με την φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson η οποία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει δοκιμές εμβολίου τον Σεπτέμβριο.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Αμερικάνοι έχουν κάνει το διαγνωστικό τεστ 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Αμερικανοί έχουν κάνει το διαγνωστικό τεστ για την COVID-29, ενώ παρότρυνε τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να ακολουθούν τις οδηγίες περί τήρησης των μέτρων κοινωνικής απόστασης μέσα στον Απρίλιο, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Ο καθένας από εμάς έχει έναν ρόλο να παίξει για τη νίκη σε αυτόν τον πόλεμο. Κάθε πολίτης, κάθε οικογένεια και κάθε επιχείρηση μπορεί να κάνει τη διαφορά σταματώντας τον ιό. Αυτό είναι το κοινό πατριωτικό μας καθήκον. Μία περίοδος προκλήσεων είναι μπροστά μας για τις επόμενες 30 ημέρες και αυτές είναι πολύ σημαντικές 30 ημέρες». Δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ουσιαστική εξέλιξη το γεγονός ότι ένα εκατομμύριο Αμερικανοί έχουν κάνει το διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο προετοιμάζει την αποστολή στρατιωτικού προσωπικού νεκροτομείου στη Νέα Υόρκη 

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν χθες ότι προετοιμάζουν την αποστολή στρατιωτικού προσωπικού νεκροτομείου στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της συνολικής αντίδρασης της αμερικανικής κυβέρνησης στην πανδημία του κορωνοϊού.

«Έχουμε λάβει την ανάθεση αποστολής από τη FEMA (την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών) για την αποστολή ομάδας προσωπικού νεκροτομείου στη Νέα Υόρκη και βρισκόμαστε στη διαδικασία της επιλογής προσωπικού» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υποστράτηγος Τζεφ Ταλαφιέρο υποδιευθυντής επιχειρήσεων στο Μεικτό Επιτελείο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Σε απομόνωση στο αεροδρόμιο μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ στη Γουατεμάλα – Τρεις ανήλικοι είχαν υψηλό πυρετό

Μετανάστες που επαναπροωθήθηκαν χθες Δευτέρα στη Γουατεμάλα από τις ΗΠΑ τέθηκαν σε απομόνωση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο αεροδρόμιο όπου αφίχθησαν, καθώς τρεις ανήλικοι είχαν υψηλό πυρετό, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας της κεντρικής Αμερικής.

Η Γουατεμάλα, όπου καταμετρώνται 36 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ένας θάνατος από την ασθένεια COVID-19, την οποία προκαλεί, έκλεισε τα σύνορά της στα μέσα Μαρτίου για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας, προτού δεχθεί να ξαναρχίσουν οι πτήσεις με μετανάστες που απελαύνονται από τις αρχές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι τρεις ανήλικοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για να εξεταστούν και να υποβληθούν σε τεστ για το ενδεχόμενο μόλυνσης από τον κορωνοϊό, ενώ άλλοι 77 Γουατεμαλτέκοι επρόκειτο να περάσουν τη νύχτα στο αεροδρόμιο, εν αναμονή των αποτελεσμάτων. Η σωματική τους θερμοκρασία θα παρακολουθείται συστηματικά.

Το συμβάν σημειώθηκε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Γουατεμάλας ότι ένας μετανάστης που απελάθηκε από τις ΗΠΑ την Παρασκευή διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Στελέχη της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την παράτυπη μετανάστευση και τα τελωνεία (Immigration and Customs Enforcement, ICE) δεν απάντησαν αμέσως όταν τους ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Οι άνθρωποι που ήρθαν με αυτή την πτήση και στελέχη της υπηρεσίας μετανάστευσης τέθηκαν σε απομόνωση και περιμένουν οδηγίες από το υπουργείο Υγείας», εξήγησε η Αλεχάντρα Μένα, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Μετανάστευσης της κεντροαμερικανικής χώρας.

Είναι η δεύτερη φορά που μετανάστες οδηγούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο διεθνές αεροδρόμιο Λα Αουρόρα της πόλης της Γουατεμάλας. Την 23η Μαρτίου, υγειονομικοί κατέγραψαν δύο περιπτώσεις ενηλίκων που είχαν υψηλό πυρετό όταν έφθασαν από την πόλη Ελ Πάσο της πολιτείας Τέξας των ΗΠΑ.

«Πώς είναι δυνατόν να απελαύνονται άνθρωποι που ενδέχεται να είναι άρρωστοι;» διερωτήθηκε ο Χουάν Χοσέ Ουρτάδο, διευθυντής της οργάνωσης Pop Noj, που προσφέρει υποστήριξη στους μετανάστες. «Αυτό που κάνουν επιτείνει το πρόβλημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Διπλασιάστηκαν σε 4 ημέρες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Καλιφόρνιας