Εκτός αυτο-απομόνωσης βρίσκεται από σήμερα ο Πρίγκιπας Κάρολος, σύμφωνα με όσα ανέφερε, σε μια λιτή δήλωση, εμπρόσωπός του.

«Το Clarence House επιβεβαιώνει σήμερα ότι μετά από διαβούλευση με τον γιατρό του, ο Πρίγκηπας της Ουαλίας είναι τώρα εκτός αυτοαπομόνωσης» ανέφερε η σχετική δήλωση.

Ο Κάρολος πέρασε επτά ημέρες καραντίνας στο σπίτι του στο Birkhall στο βασιλικό κτήμα Balmoral, σύμφωνα με τις τυποποιημένες κυβερνητικές και ιατρικές οδηγίες.

Την περασμένη Τετάρτη, ο εκπρόσωπός του αποκάλυψε ότι ο πρίγκιπας Κάρολος είχε βγει θετικός σε τεστ για τον κορωνοϊό, αφού είχε εμφανίσει κάποια συμπτώματα το σαββατοκύριακο. Τη Δευτέρα προχώρησε στα τεστ, που επιβεβαίωσαν πως έχει προσβληθεί με τον ιό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο Κάρολος συνέχιζε να εργάζεται στο γραφείο του και είχε μόνο ήπια συμπτώματα. Δεν είναι σαφές πού «κόλλησε» τον ιό, αφού παραβρέθηκε σε μεγάλο αριθμό συναντήσεων στις αρχές Μαρτίου.

Ο Κάρολος θα συνεχίσει να έχει συναντήσεις, αλλά αυτές θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεφώνου ή τηλεδιάσκεψης.

Από την πλευρά της, η σύζυγός του, η δούκισσα της Κορνουάλης είναι ακόμα σε αυτο-απομόνωση και θα παραμείνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, χωρίς να έχει αναπτύξει συμπτώματα μέχρι στιγμής.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός – Βρετανία: Άλλοι 159 νεκροί – Στους 1.284 οι θάνατοι

Κορωνοϊός στη Βρετανία: Σε καραντίνα με συμπτώματα ο στενός σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον

Κορωνοϊός στο Ηνωμένο Βασίλειο: Υπάρχουν κάποια σημάδια επιβράδυνσης, λέει καθηγητής του Imperial