Τα δημόσια νοσοκομεία του Λονδίνου βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα «συνεχές τσουνάμι» σοβαρά ασθενών του κορωνοϊού και ταυτόχρονα με την απουσία «άνευ προηγουμένου» ποσοστού του προσωπικού του, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του βρετανικού συστήματος υγείας.

Αφού αύξησαν μαζικά την ικανότητα υποδοχής σε μονάδες εντατικής θεραπείας τις τελευταίες εβδομάδες, τα νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας καλούνται να αντιμετωπίσουν «έκρηξη» του αριθμού των σοβαρά πασχόντων, «ένα είδος συνεχούς τσουνάμι», δήλωσε στο BBC Radio 4 ο Κρις Χόμπσον.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από την απουσία του 30%, του 40% ή σε ορισμένες περιπτώσεις και του 50% του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εξήγησε ο Κρις Χόμπσον κάνοντας λόγο για πρωτοφανές επίπεδο απουσιών.

Σύμφωνα με τον τελευταίο χθεσινό απολογισμό, 465 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο από την επιδημία Covid-19, ενώ τα επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα ανήλθαν σε 9.529.

Αντιμέτωπη με την επιδείνωση της κατάστασης τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον αναγκάσθηκε να επιβάλει γενικό lock down με περιορισμό κυκλοφορίας των πολιτών και ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει νοσοκομείο εκστρατείας με 4.000 κλίνες σε συνεδριακό κέντρο του Λονδίνου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός – Πρίγκιπας Κάρολος: Φόβοι για την υγεία της βασίλισσας και αυστηρά μέτρα προστασίας

Κορωνοϊός: «Παράδειγμα προς μίμηση η ψύχραιμη συμπεριφορά των Ελλήνων» λέει η Daily Telegraph

Κορωνοϊός: Μοιάζουν σαν να παθαίνουν ασφυξία, λέει εργαζόμενος στον «Ευαγγελισμό»