36 ώρες χρειάστηκαν για να φύγει από τη ζωή μία γυναίκα, η οποία πάλεψε με τον κορωνοϊό και τη Δευτέρα πήρε εξιτήριο από τη ΜΕΘ νοσοκομείου στο Βαγιαδολίδ της Ισπανίας, εν μέσω χειροκροτημάτων και ζητωκραυγών από γιατρούς και νοσηλευτές που την αποκαλούσαν «πρωταθλήτρια».

«Χθες την έβγαλαν από τη ΜΕΘ με χειροκροτήματα και σήμερα κείτεται στο νεκροταφείο» λέει σοκαρισμένη η Τερέσα, η αδερφή της 81χρονης Κάρμεν, στην «El Mundo». «Ήταν τόσο χαρούμενη που πήρε εξιτήριο και σήμερα είναι νεκρή» αναφέρουν η αδερφή και ο κουνιάδος της Κάρμεν.

Το γεγονός ότι μία ασθενής πέθανε από κορωνοϊό, μόλις λίγες ώρες αφού πήρε εξιτήριο και θεωρήθηκε ότι κατάφερε να κερδίσει τον ιό, ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για την κλινική, η οποία και προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός.

Αδιαμφισβήτητα, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία προκάλεσε χθες πάνω από 200 θανάτους μόνο στην περιφέρεια της Καστίλλης, ο θάνατος της Κάρμεν, η οποία ήταν η πρώτη ασθενής που πήρε εξιτήριο από τη ΜΕΘ αυτού του νοσοκομείου, είναι ένα «χτύπημα» στο ηθικό των γιατρών και των νοσηλευτών.

«Είναι μια γορθιά στο στομάχι. Χθες φαινόταν τόσο χαρούμενη και σήμερα είναι νεκρή» λέει και ξαναλέει η αδερφή της Τερέσα, η οποία δεν προσπαθεί να κατηγορήσει κανέναν για τον χαμό της Κάρμεν. Μετανιώνει μόνο που δεν μπόρεσε να της πει αντίο.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Ευρώπη: Η πανδημία «γονατίζει» Ιταλία και Ισπανία – Αλληλεγγύη και μέτρα από άλλες χώρες

Κορωνοϊός στην Ισπανία: Πώς ξεπέρασε μέσα σε 18 ημέρες την Κίνα σε αριθμό νεκρών

Κορωνοϊός στην Ισπανία: Προσωρινό νεκροτομείο το παγοδρόμιο της Μαδρίτης