Γράφει η Λίνα Κεκέση

Τρεις θάνατοι τόσο διαφορετικοί, μα και συνάμα τόσο ίδιοι, ξεχωρίζουν μέσα από τη λαίλαπα του κορωνοϊού που χτυπά για τα καλά και τη δική μας χώρα. Τρεις γυναίκες που όταν βρίσκονταν στη ζωή δεν είχαν τίποτα κοινό ενώ φεύγοντας από αυτή κατά ένα παράδοξο τρόπο τους ένωσε ο ίδιος θάνατος.

Κι αν για τη 41 χρονη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών από την Καστοριά ο θάνατος προήλθε από μόλυνση από τον κορωνοϊό, για τις άλλες δύο γυναίκες και συγκεκριμένα τη μητέρα του 53χρονου μικροβιολόγου από τη Σιάτιστα Κοζάνης και την ηλικιωμένη από τα Γλυκά Νερά που έφυγε την Τρίτη από τη ζωή, εκκρεμεί να αποδειχθεί ότι και ο δικός τους θάνατος προήλθε από τον θανατηφόρο ιό.

Μητέρα τριών παιδιών το νεότερο θύμα του φονικού ιού
Η 41χρονη Μ.Π., μητέρα τριών παιδιών από το χωριό Κορέστιο της Καστοριάς, η οποία εξέπνευσε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου έγινε το νεότερο θύμα του κορωνοϊού όπως έγινε γνωστό κατά τη νεκροψία- νεκροτομή. Σύμφωνα με πληροφορίες από το φιλικό της περιβάλλον η 41χρονη μητέρα είχε χρόνιο άσθμα, παρουσίασε συμπτώματα και απευθυνόμενη στον ΕΟΔΥ έλαβε τη σύσταση να μείνει στο σπίτι της σε καραντίνα, μακριά από τα παιδιά και το σύζυγό της. Ωστόσο η υγεία της επιδεινώθηκε και μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο να την παραλάβει, άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της.

Ο σύζυγός της παραμένει κλεισμένος στο σπίτι του μαζί με τα παιδιά του έχοντας ψυχολογική υποστήριξη ενώ, σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντος της οικογένειας, δείχνει αρκετά ψύχραιμος, αλλά οι ερωτήσεις τον βασανίζουν, όπως βασανίζουν και τους υπόλοιπους συγγενείς, καθώς κανείς δεν μπορεί να καταλάβει με ποιον τρόπο και πού η άτυχη γυναίκα μολύνθηκε με τον ιο. Η 41χρονη Μ.Π. μιλούσε και με τον οικογενειακό γιατρό ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, της είχε συστήσει να μείνει στο σπίτι.

Η 81χρονη γυναίκα από Κοζάνη

Στον κορωνοϊό αποδίδεται, κατά πληροφορίες, και ο θάνατος της 81χρονης Αλεξάνδρας Γκιάτα, μητέρας του 53χρονου Γιάννη Γκιάτα, ο οποίος ήταν ο τέταρτος ασθενής με κορωνοϊό στην Ελλάδα που είχε χάσει τη ζωή του. Μια εβδομάδα μετά το θάνατο του γιου της η 81χρονη γυναίκα η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ υποστηριζόταν με αναπνευστήρα, άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Ο 53χρονος έφυγε από τη ζωή στις 15 Μαρτίου και ήταν εργαζόμενοςστο νοσοκομείο Καστοριάς. Υπενθυμίζεται ότι ο 53 χρονος από την Σιάτιστα Κοζάνης ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στη Δυτική Μακεδονία. Εργαζόταν ως παρασκευαστής στο μικροβιολογικό εργστήριο του Νοσοκομείου της Καστοριάς.

Η ηλικιωμένη από τα Γλυκά Νερά

Η ηλικιωμένη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στα Γλυκά Νερά, είχε επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους μαζί με την αδερφή της και επέστρεψαν τη Καθαρή Δευτέρα. Η άτυχη γυναίκα βρσκόταν σε κατ’ οίκον καραντίνα. Ζούσε μόνη της και επί δύο ημέρες την αναζητούσαν οι γείτονες. Την βρήκαν νεκρή το πρωί της Τρίτης μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες η αδερφή της νοσεί από κορωνοϊό και είναι σε καραντίνα στο σπίτι της.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 48 νέα κρούσματα στη χώρα – 743 συνολικά – 20 οι νεκροί

Κορωνοϊός: Τι κάνει στο ανθρώπινο σώμα

Το τραγούδι του κορωνοϊού: «Θα Κάτσω Σπίτι 2020»