*Γράφει η Νεφέλη Λυγερού

Εν μέσω αυτής της παράλογης κατάστασης, όλοι ανεξαιρέτως επιζητούν μία σταθερά. Δεν είναι τυχαίο ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών τηρούν με ευλάβεια σχεδόν το καθημερινό απογευματινό τηλεοπτικό ραντεβού τους με τον Σωτήρη Τσιόδρα. Ενημερώνονται δια στόματος του για κάθε τί που αφορά τον ιό, την εξάπλωσή του και την μάχη εναντίον του.

Ο διορισμένος από το υπουργείο Υγείας εκπρόσωπος τύπου σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, όμως, δεν περιορίζεται στην στείρα ενημέρωση. Άθελά του έχει μετατραπεί σ’ ένα κοινό σημείο λογικής μέσα στην παραφροσύνη.

Πράος, ολίγον τί συναισθηματικός, συνεσταλμένος, αξιόπιστος και απόλυτα αφοσιωμένος στο καθήκον που έχει αναλάβει, έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς.

Ως εκ τούτου, ο μέχρι χθες άγνωστος στο ευρύ κοινό επιστήμονας είναι το πρόσωπο των ημερών, ταυτισμένος όσο κανείς με την επέλαση μίας πανδημίας που ενδέχεται να αλλάξει ριζικά την ζωή όλων. Μέρα με τη μέρα αναδύονται ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για την ζωή του. Στοιχεία που συνθέτουν ένα ιδιαίτερο προφίλ. Άριστος φοιτητής, άριστος επαγγελματίας, με λαμπρή καριέρα στην Αμερική και αξιόλογη πορεία στην Ελλάδα.

Πατέρας εφτά παιδιών. Ένας από τους καλύτερους ψάλτες της Ελλάδας. Έχει σπουδάσει βυζαντινή μουσική. Από την εξίσωση δεν θα μπορούσε να λείπει και η οικογένειά του.

Οι γονείς του που του εμφύτευσαν την αγάπη τους για την εκκλησία και τον θεό. Τους γονείς που εικάζει κανείς ότι αναλογίστηκε όταν κατακλείστηκε από συναισθήματα, μιλώντας δημόσια για την προστασία των ηλικιωμένων από τον ιό.

Το ζεύγος Τσιόδρα, ο Παναγιώτης και η Φωτούλα, δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Παρακολουθούν, όπως όλοι τον γιό τους, περήφανοι για εκείνον. Διαμένουν στο Νεοχώρι. Ένα γραφικό χωριό, μεταξύ της Αργολίδας και της Αρκαδίας. Έκαναν δημόσιες δηλώσεις.

Αναμενόμενες δηλώσεις γονιών: «Να τον έχει ο Θεός καλά για να βοηθήσει όσο μπορεί τους συνανθρώπους του». Σε απόλυτη σύμπνοια με τον ίδιο, κουβαλώντας τα ευγενικά χαρακτηριστικά του, μοιάζουν εξοικειωμένοι με το γεγονός ότι ο γιός τους βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Εξάλλου, μπορεί ο λοιμωξιολόγος να έγινε τώρα ευρέως γνωστός, αλλά οι γονείς του παρακολουθούν κάθε μάχη που δίνει, κάθε αγώνα από το μετερίζι του και ως εκ τούτου μόνο με ευχές μπορούν να τον «λούσουν».

Διαβάστε επίσης:  

Σωτήρης Τσιόδρας στο ΘΕΜΑ: Είναι σαν να είσαι στο φυλάκιο και να περιμένεις τον εχθρό  

Κορωνοϊός: Πώς «ξέφυγε» ο ιός και προκλήθηκε η πανδημία