Μετά την Ουαλία και τη Σκωτία, ήρθε την Τετάρτη η σειρά της Αγγλίας να κάνει γνωστό το κλείσιμο των δικών της σχολείων, σε μια προσπάθεια περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στην ανακοίνωση προχώρησε ο Γραμματέας Εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκάβιν Ουίλιαμς και επιβεβαίωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Δεν θα γίνουν οι φετινές εξετάσεις

«Από το απόγευμα της Παρασκευής, τα σχολεία θα κλείσουν μέχρι νεοτέρας. Είναι δύσκολο να συνεχιστεί η φυσιολογική λειτουργία τους, καθώς το διαθέσιμο προσωπικό μειώνεται» ανέφερε ο Ουίλιαμσον, συμπληρώνοντας πως «οι φετινές εξετάσεις δεν θα γίνουν».

Από την πλευρά του, ο Τζόνσον είπε πως «το κλείσιμο σχολείων είναι το λιγότερο σκληρό μέτρο που λαμβάνουμε, έχει τον μικρότερο αντίκτυπο». «Τώρα πρέπει να αυξήσουμε την πίεση, χάρη στον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων» συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ανέφερε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται με ιδιωτικά σχολεία και νοσοκόμες, ώστε να προσφέρει υπηρεσίες στα παιδιά υπαλλήλων στον Δημόσιο Τομέα Υγείας, καθώς και σε ευπαθείς μαθητές.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός στη Βρετανία: Άλλοι 32 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Στους 102 το σύνολο

Κορωνοϊός, Βρετανία: Οργή για Τζόνσον – Πάνω από 7 στους 10 ζητούν να κλείσουν τα σχολεία