Η μαζική συμμετοχή της νέας γενιάς νοσηλευτών στις αιτήσεις για το επικουρικό προσωπικό του υπουργείου Υγείας και η ετοιμότητα των συνταξιούχων να συνδράμουν όπως και όλων των νοσηλευτών που υπηρετούν σε διάφορες θέσεις σε Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. να αποσπαστούν σε Υπηρεσίες Υγείας πρώτης γραμμής εφόσον τους ζητηθεί, είναι τα δύο κρίσιμα αλλά και αισιόδοξα στοιχεία που έχουν φτάσει στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), εν μέσω της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στη χώρα μας.

«Ως Νοσηλευτές είμαστε στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, μέσα από τις υπηρεσίες μας και καθημερινά μαχόμαστε υπέρ της προστασίας και της εξασφάλισης της Δημόσιας Υγείας όλων των πολιτών. Αυτή η κατάσταση την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μας βρίσκει πιο ενωμένους από ποτέ και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην κοινωνία, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών τείνει να συμμορφώνεται και να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων, αλλάζοντας κουλτούρα και τρόπο σκέψης.

Το γεγονός αυτό πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στους Νοσηλευτές-τριες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στους Νοσηλευτές-τριες των Νοσοκομείων, αλλά και σε όλους τους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι καθημερινά παρέχουν τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις τους σε όλους τους πολίτες, με ενσυναίσθηση και ευσυνειδησία, ώστε να τους προστατεύουν από την παραπληροφόρηση, την ημιμάθεια και τον πανικό», αναφέρει σε ανακοίνωση του ιό πρόεδρος της ΕΝΕ, κ. Δημήτρης Σκουτέλης.

Η ΕΝΕ, όπως τονίζει, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όλα τα επαγγελματικά επιμελητήρια και επιστημονικούς φορείς, καθώς και με τις Πρεσβείες των χωρών οι οποίες πλήττονται από την πανδημία, ώστε ένα έχει ολιστική εικόνα για την εξέλιξη και την αντιμετώπιση του Covid – 19, συμβάλλοντας στο στρατηγικό σχεδιασμό και εξασφαλίζοντας τις βέλτιστες συνθήκες εργασίας για όλα τα μέλη της.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Ερωτήσεις και απαντήσεις για μεταμοσχευμένους

Κορωνοϊός – Κέλλας στον ΘΕΜΑ 104,6: Είχα 37,5 πυρετό και πήγα να κάνω το τεστ