Περισσότερα από 1.500 νέα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφθηκαν από χθες το βράδυ στην Ισπανία με τη χώρα να καταμετρά πλέον συνολικά 5.753 κρούσματα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρχές.

Δεύτερη κατά σειρά πληγείσα χώρα στην Ευρώπη μετά την Ιταλία, η Ισπανία, που κηρύσσεται σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προσπαθώντας να περιορίσει τη διασπορά του ιού, καταμετρά 136 νεκρούς σήμερα σε σύγκριση με 121 χθες.

Την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων δεκαπλασιάστηκε από την περασμένη Κυριακή, οι αρχές της χώρας ενέτειναν τα μέτρα τις τελευταίες ημέρες επιχειρώντας να φρενάρουν την πανδημία.

Στην περιοχή της Μαδρίτης, με τα περισσότερα κρούματα, σχεδόν 3.000, έκλεισαν από σήμερα όλα τα μη αναγκαία εμπορικά καταστήματα.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της Σεβίλης ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνονται οι πομπές και λιτανείες της Μεγάλης Εβδομάδας εξαιτίας του κορωνοϊού.

Θέλω να ενημερώσω για τη δυσκολότερη απόφαση που έλαβα στα πέντε χρόνια της θητείας μου ως δήμαρχος, την αναστολή των πομπών της Μεγάλης Εβδομάδας του 2020” έγραψε στo Twitter ο δήμαρχος της Σεβίλης Χουάν Εσπάντας.

Η Μαλαισία ανακοίνωσε 41 νέα κρούσματα – Όλα τους συνδέονται με θρησκευτική εκδήλωση

Η Μαλαισία ανακοίνωσε 41 νέα κρούσματα του Covid-19 σήμερα, όλα συνδέονται με μια θρησκευτική εκδήλωση στα περίχωρα της Κουάλα Λουμπούρ, όπου είχαν παραστεί 10.000 άνθρωποι από διάφορες χώρες.

Με τα νέα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας ανέρχεται πλέον σε 238, επισήμανε το υπουργείο Υγείας σε μια ανακοίνωση.

Συνολικά 81 κρούσματα στη Μαλαισία έχουν επιβεβαιωθεί ότι σχετίζονται με την ίδια εκδήλωση που διεξήχθη σε τέμενος το διάστημα μεταξύ 27 Φεβρουαρίου και 1ης Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μουγιντίν Γιασίν είπε χθες ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα “δεύτερο κύμα” κρουσμάτων και προειδοποίησε για τον αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη.

Προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού, απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις, οι αθλητικές, κοινωνικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις ακυρώνονται ή αναβάλλονται έως τουλάχιστον τον Απρίλιο, επισήμανε ο Γιασίν.

Στο γειτονικό Μπρουνέι, 38 από τα 40 κρούσματα στη χώρα συνδέονται με την εν λόγω θρησκευτική εκδήλωση. Μεταξύ των κρουσμάτων εκεί βρίσκεται ένα μωρό 9 μηνών, ο πατέρας του οποίου συμμετείχε στη θρησκευτική εκδήλωση.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός: Ένας στους δέκα κολλάει από κάποιον που δεν έχει ακόμα συμπτώματα

Κορωνοϊός: Η γαλλική αστυνομία κλείνει το κέντρο του Παρισιού – Τα Κίτρινα Γιλέκα αψηφούν τα έκτακτα μέτρα

Κορωνοϊός στο Ιράν: 611 οι νεκροί και 12.729 τα κρούσματα