Ο αυτοπεριορισμός και η ατομική ευθύνη είναι τα δύο σημαντικότερα «όπλα» κατά της πανδημίας του κορωνοϊου όπως επισημαίνει καθημερινά και ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας για το θέμα, Σωτήρης Τσιόδρας με τα κρούσματα να έχουν φτάσει τα 117, δέκα εκ των οποίων «ορφανά».

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Υγείας επιστρατεύει κάθε πρόσφορο μέσο που του δίνει και η τεχνολογία για να πείσει τους Έλληνες να μείνουν στο σπίτι ως το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού.

Η φράση «Μένουμε σπίτι» έχει γίνει ένα από τα trends στο twitter μετά και το μήνυμα του Βασίλη Κικίλια. «Μένουμε Σπίτι. Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας, με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης, εάν δεν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας.

Αρκετοί είναι οι χρήστες του twitter – πέραν των επωνύμων όπως ο Θοδωρής Αθερίδης – που είτε κάνουν retweet την εικόνα της καμπάνιας είτε επαναλαμβάνουν με τον δικό τους τρόπο τη βασική ιδέα της καμπάνιας.

Αρκετοί, μάλιστα, δίνουν ιδέες αλληλεγγύης προς τους ηλικιωμένους «για το καλό όλων μας» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ ορισμένοι ζητούν να μεταδοθεί από τα τηλεοπτικά κανάλια το μήνυμα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις αυστηρές ποινές στους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων.

«Μας το λενε έμμεσα, μας το λενε άμεσα, η κατασταση ειναι εκτακτου ανάγκης, μας το λενε οι ιταλοι: μην κανετε τα ιδια λαθη μ εμας» γράφει ένας άλλος χρήστης υπενθυμίζοντας και την ανάρτηση Ελληνίδας στην Ιταλία που επίσης έγινε viral.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Πού μπορώ να κάνω το τεστ

Κορωνοϊός: Τι κάνω αν πιστεύω πως έχω προσβληθεί

Κορωνοϊός – Συμπτώματα: Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε – Βασικές οδηγίες